استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: در دور نخست سفرهای استانی رییسجمهور این استان جزو ۱۰ استان پایانی در فهرست سفرها بود و براساس همان زمانبندی دور نخست، سفر دوم باید سال آینده انجام شود با این حال این استان برای میزبانی دور دوم سفر رییسجمهور در سالجاری اعلام آمادگی کرده است.
غلامعلی حیدری در نشست اعضای شورای اداری چهارمحال و بختیاری در دفتر نماینده ولیفقیه در استان افزود: در همین ارتباط تیمی از سوی نهاد ریاستجمهوری در استان مستقر شده است و در حال بررسی مصوبههای دور نخست سفر استانی دولت به این استان است.
وی با اشاره به اینکه ۳۰ پروژه اولویتدار برای سفر آماده شده است، اظهار داشت: یکی از پروژههای مهم و پیشران این استان کارخانه حجاب است که قرار شد ظرفیت این کارخانه از ۱۰ به ۱۶ میلیون مترمربع در سالجاری و در سال آینده به ۲۶ میلیون مترمربع افزایش یابد.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: براساس تاکید رییسجمهور در دور نخست سفر استانی، زمینه لازم برای ارتقای ظرفیت تولید کارخانه حجاب باید فراهم شود و تولید این کارخانه با هدف خودکفایی به ۱۰۰ میلیون مترمربع برسد.
حیدری ادامه داد: طرح مهم آبرسانی بن به بروجن، آبگیری سد باباحیدر، پارک علم و فناوری، طرحهای کشاورزی، توسعه صنایع، طرحهای آب و فاضلاب، زیرساختهای جادههای شهری و روستایی، بهرهبرداری از سه هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی روستایی و ۵۰ کیلومتر بزرگراه از جمله دیگر پروژههای پیشران استان به شمار میرود.
وی تاکید کرد: مصوبههای سفرهای استانی دولت به عنوان سند توسعه و پیشرفت هر استان به شمار میرود که با تلاش و اهتمام جدی تدوین میشود.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت برپایی میزهای خدمت گفت: میزهای خدمت موجب کاهش فاصله مسوولان با مردم شده و از مدیرانی که در این خصوص اهتمام داشتند قدردانی میشود.
وی اضافه کرد: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در این دولت از رتبه دوم به دهم رسید که نشان می دهد اگر اراده شود، میتوان گرههای قدیمی را باز کرد.
حیدری افزایش ۲۰۰ درصدی صادرات غیرنفتی، جهاد آبرسانی و برطرف کردن مشکل ۲۰۰روستایی که با تانکر آبرسانی میشود، تسطیح و آسفالت بخش قابل توجهی از جادههای روستایی، رشد بیش از ۱۰۰ درصدی گلخانهها، اضافه شدن اعتبارات ماده ۵۶ و تهاتر نفت به اعتبارات سازمان مدیریت، منابع درآمدی استان و وارد شدن بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال به استان را از جمله مهمترین گامهای برداشته شده در استان عنوان کرد.
ورود بادام چهارمحال و بختیاری به زنجیره ارزش
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به قرار گرفتن بادام استان در زنجیره ارزش گفت: تلاش میشود محصول بادام به جای تک محصولی و خامفروشی در قالب زنجیره ارزش و فرآوری به کشورهای دیگر صادر شود که این موجب ایجاد اشتغال و ارزآوری میشود.
وی با بیان اینکه سالانه ۲۵ هزار تن بادام در استان تولید میشود، افزود: ایران رتبه سوم تولید بادام را دارد اما در بخش صادرات این کشور رتبه ۱۴ را دارا است و پنج دهم درصد صادرات بادام دنیا را به خود اختصاص داده است.
حیدری اضافه کرد: ۹۰ درصد انرژی کشور در بخش تولید بادام و تنها ۱۰ درصد به بازاریابی و صادرات توجه میشود که با قرار گرفتن این محصول در زنجیره ارزش ضمن فرآوری مشکلات بخش صادرات این محصول برطرف می شود.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: اگر فروش بادام در زنجیره ارزش قرار بگیرد، میتوان از شکوفه بادام برای دمنوش، پوست سبز بادام برای نهاده دام و پوست استخوانی بادام برای ساخت نئوپان استفاده کرد.
توسعه شهرکهای تخصصی هدفمند میشود
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: توسعه شهرکهای تخصصی هوشمندانه و هدفمند به جای شهرکهای عمومی از جمله راهبردهای مهم استان است که باید مورد توجه قرار گیرد.
حیدری با تاکید بر ضرورت ارتباط مردم با صنعت افزود: توسعه زنجیره ارزش راهبردی و راهاندازی شهرکهای تخصصی از جمله راهکارهای ارتباط مردم با صنعت به شمار میرود که به عنوان یک اولویت امروز مطرح است.
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به شهرک تخصصی بادام سامان گفت: ۷۰واحد صنعتی در شهرک ۳۰ هکتاری تخصصی بادام و بخشی از شرکتهای دانشبنیان استان این شهرک تخصصی حضور مییابند.
وی ادامه داد: همچنین ایستگاه آزمایش به مساحت ۳۰ هکتار نیز طراحی شده که با راهاندازی آن تمام فرآوردههای بادام ایران تبدیل به فرآورده میشود.
تهیه آمایش سرزمینی، سطحبندی و طرح جامع پدافندی استانها
جانشین قرارگاه پدافند زیستی کشور نیز گفت:در سازمان پدافند غیرعامل نقشه راه و آمایش سرزمینی، سطحبندی و طرح جامع پدافندی استانهای کشور تهیه شده است.
سردار علی مهدویپور اضافه کرد: بر اساس این آمایش سازمانهای کشوری سطحبندی شده و هر استانی طرح جامع خود را احصا کرده است.
وی ادامه داد: براساس طرح آمایش سرزمینی و طرح جامع پدافندی استانهای کشور تمام زیرساختهای پرخطر، حیاتی و حساسجانمایی شده است.
مهدویپور افزود: بر این اساس موضوع سطحبندی مراکز تعیین شده دنبال میشود تا مسوولان استانها با همکاری سازمان پدافند، زیرساختهای پر خطر خود را تعیین تکلیف کنند و به عنوان نمونه اگر زیرساختی در گذشته خارج از محدوده شهر استقرار داشته و در گذر زمان با گسترش شهرها الان در مراکز شهری است در سطح بندی پدافندی تعیین تکلیف شود.
آیت الله سیدابراهیم رییسی رییس جمهور در ادامه سفرهای استانی خود روز پنجشنبه نوزدهم خردادماه ۱۴۰۱ به همراه جمعی از اعضای هیات دولت به چهارمحال و بختیاری سفر کرد تا از نزدیک مسائل این استان را مورد بررسی قرار دهد.
در جریان این سفر قرار است ۷۰۰ طرح نیمهتمام این استان مورد بررسی قرار گرفت و برای طرحهای بالای ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی ردیف اعتباری درنظر گرفته شد.
میزهای ارتباطات مردمی در ۳۰ نقطه چهارمحال و بختیاری تشکیل شد تا مردم بتوانند مسائل و مشکلات خود را با مسوولان در میان بگذارند. همچنین اعضای هیات دولت به نمایندگی از رییس جمهور با سفر به شهرهای مختلف، به بررسی مشکلات و نیازهای هر منطقه پرداختند؛ موارد مطرح شده در این سفرها در جلسه شورای اداری استان چهارمحال و بختیاری که به ریاست رییس جمهور تشکیل شد، بررسی شد و رییس جمهور دستورات لازم را صادر کرد.
چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است.