این روزها مصادف است با سالگرد شهادت مردی که مکتبی را بنیان گذاشت که نه تنها برای دوران خویش که برای امروز و برای آیندگان نیز درسها و ثمرههای بسیاری داشته و خواهد داشت. آری این روزها نه تنها ملت ایران که بسیاری از ملتهای جهان در دومین سالگرد شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس معاون حشدالشعبی و همرزمانشان که در تروریسم دولتی آمریکا در فرودگاه در ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ به درجه رفیع شهادت نائل آمدند، ضمن تجدید پیمان با آن شهدای والا مقام فریاد ادامه راهشان را سر میدهند. البته محاکمه و مجازان عامران و عاملان این جنایت بزرگ علیه بشریت همچنان از خواستهها و مطالبات به حق جهانیان است که عدم همراهی سازمانهای بینالمللی در تحقق این مهم ابهامات بسیاری را در صداقت رفتاری این نهادها و ادعاهای حقوق بشری آنها به همراه داشته است.
در کنار آنچه ذکر شد این سوال همچنان مطرح است که دیدگاه حاج قاسم چه ویژگیهایی داشته است که به یک مکتب جهانی مبدل شده است و مسلمان و غیر مسلمان امروز بر پیروی و ادامه راه وی تاکید میکنند؟ نگاهی به کارنامه و سیره شهید سلیمانی بیانگر نکات و درسهای بسیاری است که در تشریح آنها میتوان کتابها و مقالات بسیار به نگارش در آورد اما شاید یکی از مهمترین ویژگیها را در دیدگاه وی در انجام کارها میتوان مشاهده کرد. کلید واژه ای که سردار دلها هنگام امداد رسانی به مناطق سیلزده و زلزلهزده و یا حمایت از محرومان و حتی در نبرد با دشمن و تروریسم به کار میبردند و آن واژه « بیایید» به جای« بروید» بود. آنچه در میان بسیاری از سیاستمداران، مدیران و حتی نظامیهای ارشد در جهان مشاهده میشود آن است که کلید واژه آنها بروید است یعنی اینکه خود در عقب میدان میایستند و از دیگران میخواهند که به میدان روند و مشکلات را حل کنند حال آنکه مرام سردار مغایر با این تفکر بود.
در دیدگاه سلیمانی که خود را همواره یک سرباز میدانست نه یک فرمانده، ابتدا باید خود در میان حاضر میشد و بعد از دیگران میخواست که به همراه وی راهی میدان شوند. سردار در میان سیل زدگان حاضر میشد و دیگران را به امدادرسانی هدایت میکرد در میدان جنگ با تروریسم در عراق و سوریه خود بر بلندای میدان نبرد قرار میگرفت در میان آتش و خمپاره، آنگاه نیروها را به میدان نبرد دعوت و هدایت میکرد. به عبارتی دیگر در مرام سلیمانی جان میدهند برای جان بخشیدن به دیگران و خود را فدا میکنند برای زندگی بخشیدن به دیگران. این مرام است که موجب میشود تا ارکان جبهه مقاومت از تیپ فاطمیون و زینبیون گرفته تا حشدالشعبی عراق و حزب الله لبنان، ارتش سوریه، مقاومت فلسطین و یمن و… مانند دانههای یک تسبیح در کنار هم گام به گام سردار قرار گیرند و افتخارشان در کنار حاج قاسم بودن باشد.
آری آنچه امروز نیاز کشور برای رفع مشکلات است، الگو گیری از مرام سردار دلهاست و آن کلید واژه در میدان بودن است. ملت ایران نشان داده است که همواره در صحنه حضور دارد و با حضور مسئولان در میدان با انرژی دو چندان برای مقابله با مشکلات گام بر میدارند. ملت ایران با بدرقه میلیونی سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی نشان داد که مرد میدان است و قدرشناس آنانی است که جان دادند برای جان بخشیدن به دیگران و در میدان بودند پیش از آنکه دیگران به میدان برسند.
نویسنده: قاسم غفوری