حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری با تشریح منطق و دلایل دینی و عقلی و انسانی ایستادگی نظام جمهوری اسلامی در مقابل جبهه استکبار ضمن بیان توصیههای مهمی به منتخبان مجلس جدید خبرگان و مجلس جدید شورای اسلامی تأکید کردند: تشکیل مجلس جدید شورای اسلامی حادثهای شیرین، امیدآفرین و با ارزشی است که منتخبان باید قدر آن را بدانند.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار که آخرین دیدار دوره پنجم مجلس خبرگان با ایشان بود، با اشاره به برگزاری راهپیمایی پرشور ۲۲ بهمن و انتخابات ۱۱ اسفند، بهمن و اسفند ماه امسال را بیش از سالهای دیگر محلّ بروز نشانههای مردمسالاری اسلامی خواندند و در تبیین منطق ایستادگی و مقابله جمهوری اسلامی با زورگویان، گفتند: تا قبل از تشکیل جمهوری اسلامی، تنها جبهه موجود در دنیا جبهه دموکراسیهای وابسته به مشی لیبرال دموکراسی غربی بود اما با پیروزی انقلاب اسلامی، جبهه جدیدی بر مبنای مردمسالاری اسلامی تشکیل شد که طبیعتاً در مقابل جبهه دموکراسی غربی قرار میگرفت.
ایشان سر برآوردن الگوی مردمسالاری اسلامی در ایران را موجب به خطر افتادن منافع جبهه دموکراسی غربی و آغاز معارضهها و مخالفتهای مستمر آن جبهه با نظام اسلامی خواندند و گفتند: علت احساس خطر و معارضه آنها این بود که در ذات نظام دموکراسی غربی، استکبار و تجاوز و تعدّی به حقوق ملتها و جنگآفرینی و خونریزی بیحد و حصر برای کسب قدرت وجود دارد که شاهد آن استعمار بسیاری از کشورهای آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین در قرن ۱۹ یعنی در دوره اوج شعارها و ادعاهای آنها در زمینه دموکراسی، آزادی و حقوق بشر است.
رهبر انقلاب، مهمترین مسئله و رویکرد جبهه مردمسالاری اسلامی را به دلیل ماهیت اسلامی آن مقابله با اینگونه ظلمها و تعدّیها خواندند و در مقابل این سؤال که چرا جمهوری اسلامی با جبهه استکبار مقابله میکند، گفتند: ما با کشورها، دولتها و ملتها به خودیِ خود هیچ معارضهای نداریم بلکه مخالفت ما با ظلم و تجاوز است که در باطن جبهه دموکراسی غربی وجود دارد.
حضرت آیتالله خامنهای حوادث تأسفبار غزه را نمونهای آشکار از ظلم و تجاوز جبهه استکبار به صاحبان یک سرزمین و کشتار بیرحمانه و سنگدلانه زن و کودک و نابود کردن داراییها و منابع مردم آن سرزمین برشمردند و گفتند: مخالفت جمهوری اسلامی در واقع مخالفت با چنین ظلمها و جنایاتی است که با وجود آنکه نزد هر عقل و عرف و شرع و وجدان بشری محکوم است، مورد حمایت آمریکا و انگلیس و برخی کشورهای اروپایی است.
ایشان تأکید کردند: این مسئله باید روشن و معلوم باشد که جبهه استکبار، ظلم و تجاوز و کشتار را زیر نام دموکراسی، حقوق بشر و لیبرالیسم پنهان کرده است.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی باید همواره پرچمدار و پیشگام و پیشقدم در مقابله با استکبار باشد، گفتند: پرچم مبارزه با استکبار را باید هر روز گستردهتر و برافراشتهتر کنیم و در هیچ دورهای اجازه ندهیم این پرچم از جمهوری اسلامی گرفته شود.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین تبیین منطق جمهوری اسلامی در ایستادگی و مقابله با مستکبران برای نسلهای جدید را وظیفهای مهم برشمردند و خاطر نشان کردند: خوشبختانه در طول بیش از چهار دهه از عمر جمهوری اسلامی، در نشان دادن چهره و جبهه و جهتگیری مبارزه با استکبار به جهانیان موفق بودهایم.
ایشان در بخش دیگری از سخنانشان، وظیفه مجلس خبرگان یعنی تعیین رهبری و مراقبت از حفظ صلاحیتهای او را مهمترین وظیفه مدیریتی در جمهوری اسلامی دانستند و افزودند: اعضای مجلس خبرگان باید مراقبت کنند که در انتخابهای خود اصول ثابت جمهوری اسلامی مورد غفلت قرار نگیرد. رهبر انقلاب اسلامی در تبیین اصول ثابت و غیرقابل تغییر جمهوری اسلامی خاطرنشان کردند: اصول ثابت همچون اقامه عدل، مبارزه با فساد و ارتقاء سطح معرفت و عمل اسلامی در جامعه، در قانون اساسی، بیانات امام بزرگوار و معارف اسلامی وجود دارد که اعضای خبرگان در انتخاب رهبری باید با ملاحظه و رعایت این اصول ثابت، عمل کنند.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش سوم از سخنانشان با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، روی کار آمدن هر مجلس جدید را شیرین و همراه با رویش امیدهای تازه و چشماندازهای جدید برای کشور دانستند و گفتند: حضور نمایندگان جدید در کنار نمایندگان ادوار قبل که ترکیبی از نوآوری و تجربه است، سرمایهای با ارزش و خونی تازه در رگهای مجموعه سیاسی است.
ایشان در تذکری مهم، سخنان اختلافانگیز، دعوا راهانداختنها و ستیزهگریهای دشمنپسند را موجب تلخ شدن شیرینی تشکیل مجلس جدید خواندند و گفتند: منتخبان مجلس جدید مراقبت کنند و نگذارند شیرینی تشکیل مجلس در کام مردم و فضای سیاسیِ با طراواتِ کشور تلخ شود، ضمن اینکه اگر مجلس دچار دعوا و ستیزه و مقابله و جبههبندیهای گوناگون شود، از کار اصلی خود باز میماند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به توصیههای مکرر امیرالمؤمنینعلیهالسلام به فرمانداران خود در خصوص رعایت تقوای الهی، یکی از ضرورتهای قطعی برای مسئولان و دستاندرکاران جمهوری اسلامی را تشرّع و پایبندی آنها به مراقبت از حلال و حرام و اجتناب از دروغ و غیبت و تهمت خواندند و افزودند: همچنانکه در امور شخصی موظف به رعایت تقوا هستیم، در محیط سیاسی و کاری هم باید با رعایت تقوا، از محرّمات اجتناب کرد.
حضرت آیتالله خامنهای افزودند: البته در کارها و امور سیاسی، اختلاف سلایق و دستهبندیهای سیاسی وجود دارد که مانعی ندارد اما همه باید با تقوا پیشه کردن، زمینه جلب رحمت و برکت الهی را فراهم کنند.
رهبر انقلاب همچنین با گرامیداشت یاد اعضاء فقید مجلس خبرگان بخصوص مرحوم آیتالله امامی کاشانی، ماه شعبان را ماه بشارتها و شادیها و ماه تطهیر و آماده کردن دلها با استغفار و دعا و مناجات برای ورود به ماه مبارک رمضان خواندند و غفران الهی در روزهای باقیمانده از این ماه را مسئلت کردند.
رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران کنگره شهدای خوزستان:
جای خالی کارهای بزرگ فرهنگی و هنری درباره دفاع مقدس احساس میشود
متن بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دستاندرکاران کنگره ۲۴ هزار شهید استان خوزستان که در تاریخ شنبه ۵ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شده بود، در محل برگزاری همایش در اهواز منتشر شد.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار با تاکید بر اینکه خوزستان در امتحان بزرگ دفاع مقدس نقش سنگر مقدم را داشت، گفتند: خوزستان منبع تولید درسهای فراموش نشدنی فرهنگی و هویتی برای ملت ایران است و جای یک کار بزرگ فرهنگی درمورد خوزستان خالی است. ایشان برزگداشت یاد شهدا را درس، انگیزهبخش و ادای حق خواندند و افزودند: در دوران دفاع مقدس مقاومت عجیب شهرهای مختلف خوزستان همچون آبادان، دزفول، اهواز، شادگان، حمیدیه، سوسنگرد و خرمشهر بهعنوان قلب مقاومت پدیدهای کمنظیر بود که نام این شهرها را جاودانه کرد و همین مقاومتها سرنوشت امتحان بزرگ ملت ایران را نیز تعیین کرد. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به جانفشانی رزمندگان اسلام از سراسر ایران در خوزستان و شجاعت و ایستادگی شهدا و چهرههای ملی همچون محمد جهانآرا، علی هاشمی و سید حسین علمالهدی خاطر نشان کردند: خوزستان در دوران دفاع مقدس مظهر همبستگی ملی و گره خوردن فکرها و دلها و ارادهها شد که این، درس بزرگی برای امروز و فردای کشور است. حضرت آیتالله خامنهای، خوزستان را منبع ثروتهای طبیعی همچون کشاورزی، نفت و صنعت خواندند و گفتند: خوزستان علاوه بر منابع طبیعی، منبع تولید فرهنگی و درسهای فراموش نشدنی فرهنگی و هویتی برای ملت ایران است. ایشان افرودند: پشت صحنه تا متن هر کدام از اتفاقات، عملیاتها و مقاومتهایی که در جای جای خوزستان روی داده، میتواند دستمایه تولید صدها کار بزرگ هنری و فرهنگی همچون فیلم، سریال و کتاب قرار گیرد. رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: هرچه بیشتر در جزئیات حوادث و رویدادهای خوزستان تأمل میشود، انسان جای خالی یک حرکت بزرگ فرهنگی را احساس میکند. حضرت آیتالله خامنهای تاکید کردند: عامل اصلی معجزه خوزستان، ترکیب همت مردمی و ایمان اسلامی بود.