دولتمردان انگلیس که تاکنون جرات نکردهاند تا بر زبان آورند که چرا در قرن بیست و یکم و در دوران دموکراسی، همچنان کشورشان بر اساس نظام سلطنتی قرون وسطایی اداره میشود و نخست وزیر نیز تنها با رای ۱۶۰هزار نفر که اکثریت از ثروتمندان هستند انتخاب و مردم عادی حقی در این زمینه ندارند، همواره به دنبال نسخه نویسیهای حقوق بشری برای سایر کشورها بوده و هستند.
به عنوان نمونه در جدیدترین این رویکرد و در حالی که طی هفتههای اخیر وزرای خارجه و حتی دفاع انگلیس و برخی نمایندگان این رژیم به اظهارنظر و اشک تمساح ریختن برای تحولات ایران پرداختهاند،
تونی بلر نخست وزیر سابق بریتانیا و مدیر «موسسه تونی بلر برای تغییر در جهان» در بیانیه ای ویدئویی که برای شبکههای فارسی زبان لندن نشین که منابع درآمدی آنها از رژیم سعودی و دستگاه دیپلماسی و اطلاعاتی انگلیس تامین میشود مدعی شده معترضان در ایران باید بدانند که از حمایت میلیون ها نفر در اطراف جهان که «ایستادگی آنها برای آزادی را ستایش می کنند» برخوردارند.او گفت: « موسسه من متعهد به افزایش آگاهی در مورد این شکاف فزاینده میان مردم ایران و یک رژیم تندرو اسلامگراست که برای ۴۳ سال در ایران حکومت کرده است.»«درحالی که معترضان در ایران برای کسب اولیه ترین آزادی ها جانشان را به خطر می اندازند، ما در همکاری با «گروه تحلیل و سنجش افکار عمومی در ایران» یک رشته برنامه هایی را شروع می کنیم که شکی باقی نخواهد گذاشت که این اعتراضات به چیزی خیلی بیش از حق انتخاب پوشیدن یا نپوشیدن حجاب مربوط می شود.»او اظهار نظر کرد که جامعه ایران برای چند دهه با سرعتی بیش از دیگر کشورهای اسلامی فرآیند سکولاریسم و آزادی خواهی را طی کرده است.
این سخنان به ظاهر متمدنانه و به اصطلاح حمایتی از مردم ایران در حالی از سوی بلر مطرح شده است که وی و سایر مقامات انگلیسی پیش از هر نسخه نویسی برای سایر کشورها باید به چند سوال پاسخ دهند. چگونه آنها از حق مردم برای تعیین سرنوشتشان میگویند که آمارهای رسمی از انزجاز نزدیک به ۷۰ درصد مردم انگلیس از نظام پادشاهی و خواست آنها برای تشکیل جمهوری حکایت دارد و حاکمان این رژیم به سرکوب این صداها میپردازند چنانکه در مراسم تاجگذاری پادشاه چارلز در شهریور ماه معترضان بی شماری بازداشت و محاکمه شدند. این افراد پاسخ ندادهاند که چگونه از توجه به حقوق مردم میگویند در حالی که ماههاست مردم انگلیس با تشدید فقر و گرانی بی سابقه در چهار دهه اخیر مواجه هستند و سران انگلیس به جای پایان جنگ اوکراین به عنوان ریشه این بحرانها به ادامه جنگ و تسلیح اوکراین ادامه میدهند.
نکته بسیار مهم آنکه آقای بلر پاسخ دهد که ازادی بخشی وی در سال ۲۰۰۱ چگونه افغان و در سال ۲۰۰۳ چگونه عراق را نابود کرد و تفکرات وی در سال ۲۰۱۱ لیبی و سوریه را به خون کشید. به اذعان گزارشهای رسمی جنگ افروزیهای وی که به قتل عام میلیونها نفر منجر شده با استناد به گزارشهای دروغین بوده و هرگز سندی برای توجیه این رفتارها وجود نداشته است. جالب توجه آنکه این جنایت علیه بشریت با حمایت و پشتوانه خاندان سلطنتی انگلیس صورت گرفت و ملکه به وی نشان افتخار اعطا کرد که با اعتراض جهانی همراه شد. البته نقش بلر در جنگ یمن را نیز نباید از نظر دور داشت چرا که او نقش مشاور را برای خاندان سعودی ایفا کرده است. با توجه به این حقایق و البته جنایاتی که انگلیس در دوران بلر علیه ملت ایران انجام داده که تحریمها علیه ایران بخشی کوچکی از آن است میتوان به صراحت گفت که مقامات انگلیسی از جمله بلر نه تنها حق اظهار نظر در باب امور ایران را ندارند بلکه خود به جرم جنایت علیه بشریت باید مورد بازخواست و محاکمه جهانی قرار گیرند. سران انگلیس رسما دستشان به خون میلیونها انسان بی گناه آغشته است که با هیچ مولفهای پاک نخواهد شد و تا ابد نام آنها به عنوان جنایت کار علیه بشریت و عاملان نسل کشی در تاریخ ثبت خواهد گردید.
نویسنده: قاسم غفوری