1403-07-19 12:00

جهت جستجو عبارت خود را در کادر روبرو وارد نمایید

اخبار ایران و استان

کشتارگاه جونقان؛ هم‌چنان بلاتکلیف

کشتارگاه جونقان با ۲۰ تا ۳۰ درصد ظرفیت در حال فعالیت است

کشتارگاه جونقان؛ هم‌چنان بلاتکلیف

کشتارگاه جونقان با ۲۰ تا ۳۰ درصد ظرفیت در حال فعالیت است

کشتارگاه صنعتی جونقان در سال ۹۷ در روندی غیرشفاف به بخش خصوصی واگذار شد، اما تخلفات رخ داده در احراز صلاحیت و اهلیت خریدار در نهایت منجر به تعطیلی این واحد صنعتی شد و پس از کش و قوس‌های فراوان این واحد به پشتیبانی امور دام بازگشت داده شد، اما هنوز این کشتارگاه تعیین تکلیف نشده است و روند واگذاری مجدد آن به بخش خصوصی هنوز در هاله ابهام قرار دارد.

کشتارگاه صنعتی جونقان از جمله واحدهای واگذار شده در روند خصوصی‌سازی بود که باتوجه به تخلفات رخ داده در جریان واگذاری آن، پس از گذشت مدتی از واگذاری و در نتیجه عدم نظارت به تعطیلی کشیده شده بود.
آیت‌الله رئیسی در سفر خود به چهارمحال و بختیاری به‌عنوان رئیس قوه قضائیه در شهریور سال ۱۳۹۹ پس از اطلاع یافتن از جزییات تخلفات رخ داده در نحوه واگذاری این واحد صنعتی و عدم اهلیت مالک جدید، بر لزوم بازگشت آن به بیت‌المال تاکید کرد و در نهایت این واگذاری در اسفند سال ۱۴۰۰ ابطال شد.
این کشتارگاه صنعتی که در فاصله سال‌های ۶۸ تا ۸۱ احداث شده بود، قرار بود بزرگترین کشتارگاه منطقه باشد که در آن روزانه ۲۰۰ راس دام سنگین و ۲۰۰۰ راس دام سبک کشتار شود و در بخش محصولات تبدیلی نیز، پوست و بخش‌های دیگر این دام‌ها نیز تبدیل به چرم و کود شود.
به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، سازمان اتکا، بنیاد شهید و امور ایثارگران و چند نهاد دیگر نیز پیشنهاد واگذاری داده و جلسات متعددی نیز در این راستا برگزار شد، اما نتیجه‌بخش نبوده است.
احیای کشتارگاه صنعتی جونقان در سفر ریاست جمهوری به استان مورد تاکید وی قرار گرفت و رئیس جمهور دستور داد تا تمهیدات لازم برای فعالیت این کشتارگاه با حداکثر ظرفیت فراهم شود.

کشتارگاه جونقان با ۲۰ تا ۳۰ درصد ظرفیت در حال فعالیت است
بهروز آل‌مومن- مدیرکل امور پشتیبانی امور دام چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه هم‌اکنون مدیریت کشتارگاه صنعتی جونقان در دست اداره پشتیبانی امور دام استان است، اظهار کرد: سازمان اتکا و بنیاد جانبازان در حال پیگیری از هیات دولت و سازمان خصوصی‌سازی برای خرید این کشتارگاه هستند.
وی افزود: باتوجه به اینکه کشتارگاه صنعتی جونقان در لیست سازمان خصوصی‌سازی قرار دارد، هیات دولت نیز باید مجوز برای واگذاری را به نهاد یا ارگان متقاضی صادر کند.
آل‌مومن با بیان اینکه قیمت‌گذاری کشتارگاه جونقان پس از صدور مجوز توسط کارشناس مربوطه تعیین می‌شود، عنوان کرد: اکنون این کشتارگاه با ۲۰ تا ۳۰ درصد ظرفیت در حال فعالیت است.
مدیرکل امور پشتیبانی امور دام چهارمحال و بختیاری افزود: اگر این کشتارگاه به سازمان اتکا و یا بنیاد جانبازان واگذار شود، باتوجه به اینکه شرکت‌ها و دامداری‌های زیرمجموعه توانمندی دارند، می‌توان از ۱۰۰ درصد ظرفیت این کشتارگاه استفاده کنند.
وی با بیان اینکه اکنون تنها از بخشی از کشتارگاه، انبار و سردخانه کشتارگاه صنعتی جونقان استفاده می‌کنیم، عنوان کرد: اکنون ۵۰ نفر در این کشتارگاه مشغول به‌کار هستند، اگر این کشتارگاه به‌طور کامل فعال شود، می‌توان اشتغال را به ۱۵۰ نفر افزایش داد.
آل‌مومن با اشاره به اینکه کشتارگاه صنعتی جونقان در سال ۹۷ به بخش خصوصی واگذار شد، توضیح داد: در این سال‌ها با ۱۰ درصد ظرفیت فعال بود، مجددا در یکم اسفندماه ۱۴۰۰ به پشتیبانی امور دام برگشت خورد و ظرفیت آن را افزایش دادیم.
مدیرکل امور پشتیبانی امور دام چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه قابلیت توسعه کشتارگاه صنعتی جونقان وجود دارد، خاطرنشان کرد: می‌توان از اراضی اطراف این کشتارگاه برای احداث دامداری و صنایع تبدیلی استفاده کرد.
وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه کشتارگاه صنعتی جونقان در لیست سازمان خصوصی‌سازی قرار دارد، بنابراین وزارتخانه نمی‌تواند اعتبار دولتی برای توسعه این کشتارگاه اختصاص داد و برای تامین هزینه‌های کشتارگاه با مشکل مواجه هستیم.

فعال نشدن ۱۰۰ درصدی کشتارگاه صنعتی جونقان موجب ضرر می‌شود
همچنین ابراهیم رئیسی- مدیرکل دفتر جذب و سرمایه‌گذاری استانداری چهارمحال و بختیاری در خصوص واگذاری مجدد کشتارگاه جونقان به بخش خصوصی، اظهار کرد: واگذاری طرح‌های تولیدی به بخش خصوصی با هدف ارتقای بهره‌وری واحد انجام می‌شود، یک ظرفیت سرمایه‌گذاری توسط دولت ایجاد شده است، اما گاهی مدیریت دولتی مانند مدیریت خصوصی کارآمدی ندارد.

وی افزود: قرار است کشتارگاه صنعتی جونقان با هدف فعال شدن تمامی ظرفیت‌های واحد و توسعه آن به بخش خصوصی واگذار شود، تمرکزی که بخش خصوصی می‌تواند در استفاده از ظرفیت‌های این واحد داشته باشد، بیش‌تر از بخش دولتی است.
رئیسی در ادامه با بیان اینکه سازمان خصوصی‌سازی اکنون زیرمجموعه وزارت اقتصاد و دارایی است، گفت: کشتارگاه جونقان در گذشته از وزارت جهاد کشاورزی منفک شد و توسط سازمان خصوصی‌سازی به بخش خصوصی واگذار شد که بنا به دلایلی این کشتارگاه با دستور قضایی از بخش خصوصی پس گرفته شد و مجدد این کشتارگاه تحت اختیار این سازمان است.
مدیرکل دفتر جذب و سرمایه‌گذاری استانداری چهارمحال و بختیاری افزود: برای فعال شدن ۱۰۰ درصدی کشتارگاه صنعتی جونقان و توسعه آن نیازمند ورود بخش خصوصی هستیم، این مسئله به ایجاد اشتغال در این واحد نیز کمک می‌کند، راکد ماندن این واحد به ضرر همه است، هزینه استهلاک برای دولت زیاد خواهد شد.
وی بیان کرد: بنیاد مستضعفان و همچنین سازمان اتکا آمادگی خود را برای خرید کشتارگاه صنعتی جونقان اعلام کرده‌اند، استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در جلسات متعددی این مسئله را پیگیری کرده‌اند، این دو نهاد در حال رایزنی با سازمان خصوصی‌سازی و دولت هستند.
رئیسی تاکید کرد: ناچار به تعیین تکلیف کشتارگاه صنعتی جونقان هستیم تا این واحد با ۱۰۰ درصد ظرفیت بتواند فعالیت کند و همچنین شاهد توسعه واحد باشیم، اگر این اتفاق نیوفتد هزینه استهلاک آن نیز بالا می‌رود.
مدیرکل دفتر جذب و سرمایه‌گذاری استانداری چهارمحال و بختیاری در پایان گفت: قیمت‌گذاری کشتارگاه صنعتی جونقان باید با فرآیندهای سازمان خصوصی‌سازی و هیات وزیران انجام شود، خروج این واحد از لیست سازمان خصوصی‌سازی نیز منوط به مصوبه هیات وزیران است، البته این کار باید توجیه داشته باشد./ایسنا

 

 

 

 

 

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *