استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: با هدف سرعتبخشی در روند احداث راهآهن مبارکه – سفید دشت – شهرکرد ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات دور دوم سفر رییسجمهور برای این طرح پیشبینی شده است.
غلامعلی حیدری با حضور در خوابگاه دانشجویان به مناسبت روز دانشجو افزود: براین اساس قرار است ۱۰ هزار میلیارد ریال از این میزان اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه، ۱۰ هزار میلیارد ریال از سوی وزارت راه و شهرسازی و ۱۰هزار میلیارد ریال نیز فولاد مبارکه برای طرح راه آهن مبارکه- سفید دشت – شهرکرد تامین اعتبار شود.
وی اظهار داشت: طرح راهآهن مبارکه – سفیددشت – شهرکرد که در چهار قطعه در دست اجراست به ترتیب دارای پیشرفت ۶۷، ۹۷، ۴۰ و ۴۳ درصدی است.
استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در مجموع طرح راهآهن استان در حال حاضر به پیشرفت اجرایی ۶۷ درصدی رسیده است، افزود: پیشرفت اجرایی ایستگاه سفیددشت به ۳۵ درصد و ایستگاه شهرکرد به ۹ درصد رسیده است.
وی طرح توسعه فرودگاه بینالمللی شهرکرد را از دیگر گامهای مهم دولت سیزدهم در چهارمحال و بختیاری عنوان کرد و گفت: تلاش میشود با اجرای طرح توسعه فرودگاه شرایط فرود هواپیماهای پَهن پیکر در این فرودگاه فراهم شود.
دولت سیزدهم ؛دولت صادقالوعده
استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه دولت سیزدهم دولت صادقالوعده است، اظهار داشت: نهضت تکمیل طرحهای نیمه تمام از جمله سیاستهای دولت سیزدهم است که بهرهبرداری از طرح مجتمع آبرسانی و سد غدیر باباحیدر پس از سالها انتظار گواهی بر این مدعا است.
وی یکی از طرحهای مهم دولت در چهارمحال و بختیاری را تامین آب پایدار آشامیدنی، کشاورزی و صنعت عنوان کرد و گفت: آبرسانی به ۲۰۰ روستا، تکمیل سدهای نیمهتمام از جمله سد گهرو، آقبلاغ، بیدکان که نیاز به لولهکشی دارد، از جمله اولویتهای استان برای تامین آب پایدار به شمار میرود.
حیدری با تاکید براینکه دولت سیزدهم تنها شعار نمیدهد، افزود: براساس برنامهریزی انجام شده تلاش میشود تا پایان دولت سیزدهم هیچ روستایی در چهارمحال و بختیاری وجود نداشته باشد که با تانکر آبرسانی شود.
تهیه سند توسعه و پیشرفت چهارمحال و بختیاری
استاندار چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: با هدف برطرف کردن مشکلات این استان سند توسعه و پیشرفت با نگاه آمایشی با استفاده از توان و ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان تهیه شد.
وی اضافه کرد: چهارمحال و بختیاری پیشنهاد راهبردی تاسیس ستاد ویژه توسعه استانهای زاگرسنشین را در دور دوم سفر استانی رییسجمهور به این استان ارائه و مورد تصوب دولت قرار گرفت.
حیدری گفت: نرخ بیکاری چهارمحال و بختیاری براساس اعلام مرکز آمار ایران در پایان ۱۴۰۱ در این استان هشت رتبه بهبود پیدا کرد و امروز رتبه ۱۰ را دارد.
وی افزایش ۲۰۰ درصد صادرات، فعال کردن ۶۸ بنگاه و کارگاه راکد، افزایش سطح گلخانهها از ۳۰ به۸۰ هکتار، برنامهریزی برای افزایش این رقم به ۵۰۰ هکتار، تامین ۱۰ هزار میلیارد ریال تجهیزات پزشکی، کشیدن ۴۳۰ کیلومتر فیبر نوری روستایی و ۱۱۰ کیلومتر فیبر نوری شهر را از جمله دستاوردهای مهم استان طی ۲ سال گذشته عنوان کرد.
حیدری یادآور شد: چهارمحال و بختیاری از استانهای با قابلیت گردشگری بالا به شمار میرود و به همین دلیل توسعه سند آمایشی و گردشگری این استان در دستور کار قرار دارد و در این ارتباط تاکنون ۸۰ مجوز در بخش گردشگری صادر شده است.
استاندار چهارمحال و بختیاری توسعه صنایع تبدیلی را از دیگر رویکردهای استان عنوان کرد و گفت: در این ارتباط برای جلوگیری از خامفروشی محصولات بحث زنجیره ارزش مطرح است که تاکنون نخستین زنجیره ارزش بادام برای این استان به تصویب رسیده است.
وی با اشاره به اینکه نخستین شهرک تخصصی بادام کشور در شهر سامان آماده واگذاری است، افزود: ۷۰ قطعه زمین در ۴۰ هکتار در شهرک تخصصی بادام پیشبینی شده که ۶۰ درصد آن دانش بنیان است.
دیپلماسی دولت سیزدهم فعال و عزتمندانه
حیدری با بیان اینکه دیپلماسی دولت سیزدهم فعال با حفظ عزت جمهوری اسلامی و به دور از دیپلماسی ملتمسانه است، یادآور شد: صادرات ۲میلیون بشکه نفت را نتیجه دیپلماسی فعال دولت سیزدهم عنوان کرد .
وی با قدردانی از استقبال پرشور مردم از رییس دولت سیزدهم در دور دوم سفر استانی گفت: مردم در آیین استقبال از آیت الله رییسی سنگ تمام گذاشتند و همین امر موجب شد نگاه دولت به مردم این استان بیش از گذشته مثبتتر شود.
حیدری با تاکید بر اینکه این مردم شایسته خدمتگذاری هستند، گفت: حضور پرشور ملت بصیر در استقبال از رییس جمهور مسوولیت ما را در مقابل آنان چند برابر میکند.
وی تاکید کرد: این اطمینان وجود دارد که ملت فهیم و بصیر چهارمحال و بختیاری با حضور پرشور خود در عرصه انتخابات حماسه دیگری خلق میکنند.
جهاد تبیین مهمترین وظیفه دانشجویان در شرایط کنونی
استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به حضور دانشجویان در به ثمر رساندن انقلاب اسلامی و پس از آن در تسخیر لانه جاسوسی گفت: امروز مهمترین وظیفه دانشجویان جهاد تبیین و جهاد علمی است که باید به خوبی مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: امروز دشمن برای پیشگیری از رسیدن ایران اسلامی به قله در تلاش است که دانشگاهها را از فعالیت باز دارد.
به گفته حیدری، امروز دانشگاه در کشور الهامبخش و امید بخش است و رسیدن به جایگاه بلند علمی تنها با حمایت دانشجویان امکان پذیر است.
یک هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال سهم دانشگاه شهرکرد از اعتبارات سفر استانی رییس جمهور
رییس دانشگاه شهرکرد گفت: سهم مجموعه آموزش عالی چهارمحال و بختیاری از محل سفر دور دوم رییسجمهور به این استان یکهزار و ۴۵۰ میلیارد ریال تعیین شده است که نسبت به ۹۰۰ میلیارد ریال دور نخست افزایش نشان میدهد.
یاسر پیرعلی افزود: براساس برنامهریزی انجام شده از سرجمع اعتبار مصوب یاد شده ۵۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات نفت برای تجهیز آزمایشگاه مرکزی و کمک به تعمیر و تجهیز آزمایشگاههای دانشگاه پیشبینی شده است.
وی با اشاره به پیشرفت ۸۵ درصدی دانشکده فنی مهندسی بروجن اظهار داشت: در دور نخست سفر استانی رییس جمهور به چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ میلیارد ریال برای احداث دانشکده فنی مهندسی بروجن اختصاص داده شده بود و در این سفر نیز برای سرعت بخشی در روند تکمیل و آماده سازی این دانشکده برای افتتاح نیز ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده است.
رییس دانشگاه شهرکرد گفت: احداث تصفیه خانه به عنوان یکی از طرحهای راهبردی این دانشگاه به شمار میرود که برای اجرای آن در دور نخست سفر استانی دولت به چهارمحال و بختیاری ۱۲۰ میلیارد ریال مصوب شد که تاکنون ۳۰ میلیارد ریال آن اختصاص یافته و در دور دوم نیز برای سرعت بخشی در روند اجرای این طرح ۱۰۰ میلیارد ریال نیز مصوب شده است.
وی تاکید کرد: تلاش میشود با جذب این رقم اعتباری طرح احداث تصفیه خانه دانشگاه شهرکرد که با هدف استفاده بهینه از آب و احیای فضای سبز است در کمترین زمان اجرا و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
پیرعلی اختصاص ۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای محوطهسازی آسفالت دانشکده هنر فارسان، اختصاص ۵۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات سازمان برنامه و بودجه در خصوص جوانی جمعیت برای ساخت خوابگاه متاهلان را از جمله دیگر مصوبههای دور دوم سفر رییس جمهور برای دانشگاه شهرکرد عنوان کرد.
وی ادامه داد: افزون براین ۴۰ میلیارد ریال نیز برای تکمیل فضاسازی و حصار دانشگاه، تجهیز آزمایشگاه مرکزی و مرکز نوآوری شماره سه صنایع چوب و مبلمان و احیای جنگلهای دانشکده منابع طبیعی مصوب شده است.
پیرعلی با اشاره به تصوب ۱۶۰ میلیارد ریال اعتبار ویژه اعضای هیات علمی (گِرنت) برای دانشگاه شهرکرد گفت: به جز گرنتی که اعضای هیات علمی سالانه کسب و به آنها اختصاص داده میشود از مسیر دانشگاه این اعتبار نیز در ۲ قالب ۶۰۰ و ۳۰۰ میلیون ریال به اعضای هیات علمی اختصاص داده میشود.
احداث مسکن برای اعضای هیات علمی و همیاران علمی
رییس دانشگاه شهرکرد گفت: براساس تصمیمگیری انجام شده و تاکید وزیر علوم، تحقیقات و فناوری زمینهای شرق دانشگاه محلی که تراکم جنگل بالاست جنگل باقی بماند و مناطق شمالی که درخت جنگلی وجود ندارد به طرح جهش ملی مسکن برای همیاران علمی و اعضای هیات علمی اختصاص یابد.
پیرعلی با اشاره به تصویب ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به سایر مراکز آموزش عالی چهارمحال و بختیاری افزود: با توجه به بازدیدی که از طرحهای نیمه تمام دانشگاههای پیام نور و علمی کاربردی انجام گرفت باید پیگیریها برای بهرهبرداری هر چه سریعتر این ۲ مجموعه انجام شود.
رییس دانشگاه شهرکرد با اشاره به اینکه به سهم ۹۰۰ میلیارد ریال این دانشگاه از اعتبارات دور نخست سفر استانی دولت به چهارمحال و بختیاری گفت: در زمان حاضر حدود ۵۵ تا ۶۰ درصد این اعتبار به دانشگاه تخصیص داده شده و تلاش میشود، با جذب این اعتبارات طرحهای عمرانی دانشگاه با سرعت اجرا و مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی تکمیل خوابگاه دانشکده هنر و علوم انسانی فارسان و فعال کردن آزمایشگاههای دانشکده دامپزشکی و افتتاح پارکینگ خورشیدی را از جمله مهمترین طرحهای در دست اجرای دانشگاه شهرکرد عنوان کرد.
دانشگاه شهرکرد با داشتن سه پردیس علمی در شهرکرد، فارسان و بروجن و هفت دانشکده پذیرای بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ دانشجو است.
دور دوم سفر رییس جمهور به چهارمحال و بختیاری ۲۵ آبانماه برگزار شد و تصمیمات مهمی برای این استان در این دور اتخاذ شد./ایرنا