1403-10-06 13:30

جهت جستجو عبارت خود را در کادر روبرو وارد نمایید

اخبار ایران و استان

خدمات‌رسانی به روستاهای محروم در دست‌انداز جاده‌های خاکی

مشکلات روستاهای محروم و مناطق صعب‌العبور چهارمحال و بختیاری پایان ندارد، جاده دسترسی مناسب، امکانات اولیه بهداشتی و درمانی، آب آشامیدنی، آب مورد نیاز کشاورزی از جمله مهم‌ترین نیازهای مردم ساکن در این مناطق است، سال‌هاست مردم چشم‌انتظار تحقق وعده مسئولان برای حل مشکلاتشان هستند.

خدمات‌رسانی به روستاهای محروم در دست‌انداز جاده‌های خاکی

مشکلات روستاهای محروم و مناطق صعب‌العبور چهارمحال و بختیاری پایان ندارد، جاده دسترسی مناسب، امکانات اولیه بهداشتی و درمانی، آب آشامیدنی، آب مورد نیاز کشاورزی از جمله مهم‌ترین نیازهای مردم ساکن در این مناطق است، سال‌هاست مردم چشم‌انتظار تحقق وعده مسئولان برای حل مشکلاتشان هستند.

ایسنا/ مشکلات روستاهای محروم و مناطق صعب‌العبور چهارمحال و بختیاری پایان ندارد، جاده دسترسی مناسب، امکانات اولیه بهداشتی و درمانی، آب آشامیدنی، آب مورد نیاز کشاورزی از جمله مهم‌ترین نیازهای مردم ساکن در این مناطق است، سال‌هاست مردم چشم‌انتظار تحقق وعده مسئولان برای حل مشکلاتشان هستند.

روستای تیک و هوشوت در شهرستان کوهرنگ یکی از صدها روستایی بود که در زلزله مهرماه سال گذشته دچار خسارت شد و مشکلات مردم این روستاها دو چندان شد، بازسازی منازل روستایی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آغاز شده است، اما مردم این دو روستا همانند سایر روستاهای بخش بازفت شهرستان کوهرنگ  و سایر مناطق محروم با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند.

عمده روستاهای مناطق محروم چهارمحال و بختیاری فاقد جاده دسترسی مناسب هستند و با اولین بارش پاییزی جاده دسترسی آن‌ها مسدود می‌شود، آسفالت جاده‌های روستایی یکی از اصلی‌ترین مطالبات مردم است، اما متاسفانه در طول سال‌های گذشته توجهی به این مطالبه به‌حق صورت نگرفته است.

روستای تیک یکی از روستاهای محروم چهارمحال و بختیاری است که مردم روستا در کنار ده‌ها مشکلی که با آن دست و پنجه نرم می‌کنند به دلیل نبود جاده مناسب مشکلاتشان نمود بیش‌تری پیدا می‌کند و این مسئله موجب شده تا مردم مهاجرت را بر ماندن در روستا ترجیح دهند.

اگر مشکل جاده دسترسی روستاهای مناطق محروم مرتفع شود، بالطبع آن بسیاری از مشکلات نیز برای ارائه خدمات توسط دستگاه‌های اجرایی نیز حل خواهد شد.

مهم‌ترین مشکلات ساکنان تیک بحث جاده دسترسی است

یکی از اهالی روستای تیک در خصوص مشکلات این روستا، اظهار کرد: مهم‌ترین مشکلات ساکنان این روستا بحث جاده دسترسی است، جاده دسترسی این روستا در زمان بارش قابل استفاده نیست و اهالی برای تردد با مشکلات فراوان روبرو می‌شوند.

وی افزود: با توجه به اینکه جاده دسترسی روستای تیک کاملا غیراستاندارد است، برای حمل نیازهای اساسی اولیه مانند نفت، کپسول گاز و آرد با مشکل مواجه هستند و کرایه حمل نیز بسیار بالا است، مشکل در تابستان و زمستان وجود دارد.

این ساکن روستای تیک گفت: اگر جاده دسترسی به روستا اصلاح و آسفالت شود، بسیاری از مشکلات مردم نیز حل می‌شود، دانش‌آموزان نیز برای تردد با مشکل مواجه هستند.

مشکلات روستای تیک و هوشوت از زبان دهیار

فرخنده علیجانی- دهیار روستای تیک و هوشوت با اشاره به مشکلات این دو روستا، اظهار کرد: در هر کدام از این روستاها بالغ بر ۱۰۰ خانوار سکونت دارند که عموما به‌علت مشکلات این خانوارها به شهرها مهاجرت می‌کنند و یا سکونت دائمی ندارند.

وی با بیان اینکه به‌دنبال بازسازی منازل روستای هوشوت و تیک بودیم، گفت: در زلزله مهرماه تعدادی از این منازل تخریب شدند، جاده روستا مقرر بود در سال ۱۳۹۸ زیرسازی و آسفالت شود، اما این اتفاق تاکنون رخ نداده، مسیر پل دهناش تا روستای تیک حدود چهار کیلومتر است و همچنین فاصله ۱۰ کیلومتری روستای تیک تا هوشوت نیز تماما خاکی است.

علیجانی افزود: از ابتدای فصل بارندگی تردد در جاده روستای تیک و هوشوت کاملا دشوار می‌شود و در مواقع بارش نیز جاده دسترسی مسدود می‌شود، روستاهای بخش بازفت شهرستان کوهرنگ فاقد هرگونه ماشین‌آلات راهداری هستند و ماشین‌آلاتی که نیز وجود دارد، کاملا فرسوده هستند، همچنین دهیاری این دو روستا خودروی جمع‌آوری زباله نیز ندارد.

دهیار روستای تیک و هوشوت با بیان اینکه پیگیری‌های مستمری برای تخصیص اعتبار ویژه برای حل مشکلات زیرساختی در این دو روستا صورت گرفته است، عنوان کرد: مهدی جمالی‌نژاد- معاون عمران و توسعه شهری وزیر کشور در مجموع ۴۰۰میلیارد تومان اعتبار برای این دو روستا برای اتمام پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام مانند ساختمان دهیاری اختصاص داد، اما این بودجه جوابگوی نیازهای روستاها نیست.

وی بیان کرد: بودجه دهیاری تیک سالانه ۲۰ میلیون تومان بود که با این اعتبار عملا کاری نمی‌توانستیم انجام بدهیم، امسال این بودجه افزایش پیدا کرده است، اما باز هم کافی نیست، مثلا برای خرید آرماتور برای پل ابتدای روستا نیازمند ۵۰ میلیون تومان هزینه بودیم، روستا نیاز به اقدمات عمرانی بسیار مانند احداث غسالخانه، دیوار قبرستان و … دارد.

علیجانی با بیان اینکه برای روستای هوشوت طرح شهرک‌سازی در نظر گرفته شد، عنوان کرد: فاصله روستای تیک و هوشوت تا مرکز بخش بازفت حدود ۵۰ کیلومتر و تا مرکز شهرستان ۱۸۰ کیلومتر است و اهالی برای حمل مصالح ساختمانی، گرفتن پروانه ساخت و پایان کار باید مسیر طولانی را طی کنند.

دهیار روستای تیک و هوشوت با تاکید بر اینکه مردم برای تهیه نفت و کپسول گاز نیز باید به روستاهای مجاور مراجعه کنند، یادآور شد: این روستا نمایندگی شعبه نفت و کپسول گاز ندارد، هزینه حمل ۲۰۰ لیتر نفت حدود ۳۰۰ هزار تومان است و مردم روستا توان پرداخت ندارند، همچنین برای سهمیه آرد به‌دلیل اینکه جاده دسترسی مناسب نیست با سختی حمل می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه برای واگذاری زمین برای توسعه روستای هوشوت به مردم مشکلاتی وجود دارد، خاطرنشان کرد: طبق قانون به افرادی که انشعاب به نام آن‌ها وجود دارد، زمین برای ساخت مسکن تعلق نمی‌گیرد، خانه‌های این روستا مخروبه شده‌اند و نمی‌توانند زمین بگیرند و خانه بسازند.

علیجانی ادامه داد: دانش‌آموزان روستاهای تیک و هوشوت برای ادامه تحصیل در مقطع متوسطه اول باید به مدرسه شبانه‌روزی روستای چمن‌گلی بروند، بسیاری از خانواده‌ها به همین دلیل با تحصیل فرزندشان مخالف می‌کنند و ترک تحصیل می‌کنند.

دهیار روستای تیک و هوشوت در پایان تاکید کرد: در دیدار با استاندار چهارمحال و بختیاری مقرر شد ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این دو روستا در نظر گرفته شود، همچنین چهار کیلومتر جاده دسترسی روستای تیک آسفالت شود.

دهیار روستای تیک و هوشوت با تاکید بر اینکه وعده داد شد دهیارانی که بیش از دو دوره متوالی یا سه دوره غیرمتوالی دهیار بودند، استخدام شوند، گفت: اما این اتفاق رخ نداد.

کرایه حمل مصالح ساختمانی به روستاهای مناطق محروم استان بالا است

مهدی مرادی- معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در ابتدای جاده ورودی روستای هوشوت به تیک اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در حال اجرای ابنیه فنی است، اظهار کرد: جاده روستای هوشوت به نسبت مناسب‌تر از روستای تیک است.

وی با بیان اینکه در زلزله مهرماه سال گذشته تعدادی از خانه‌های روستایی در روستای تیک دچار حادثه شدند، گفت: در این روستا بازسازی حداقل ۲۰ واحد مسکونی آسیب‌دیده از زلزله آغاز شده و همچنین کلیه مصالح ساختمانی مورد نیاز نیز توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی حمل شد و آوار برداری نیز توسط همین نهاد انجام شده است.

مرادی افزود: مشکل اصلی مردم روستای تیک و هوشوت فاصله زیاد با مرکز بخش بازفت و مراکز تامین مصالح ساختمانی در شهرستان کوهرنگ است، فرمانداری در جلسه‌ای که در آن اداراتی از جمله صمت، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و راهداری و حمل و نقل جاده‌ای حضور داشتند، قیمت پایه‌ای برای حمل مصالح به روستاهای بخش مشخص کردند.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه کرایه حمل مصالح ساختمانی به روستاهای مناطق محروم استان بالا است، خاطرنشان کرد: اما در بحث بازسازی مناطق زلزله‌زده حمل مصالح توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی انجام شد، کرایه حمل تعیین شده توسط فرمانداری اخذ شد که پایین‌ترین میزان ممکن بود.

وی با اشاره به اینکه روستای تیک و هوشوت دارای طرح هادی هستند، گفت: بخشی از روستای هوشوت در معرض خطر بود، اما پس از مطالعات طرح توسعه برای این روستا مصوب شد، در توسعه روستاها اراضی ملی همجوار توسط منابع‌طبیعی به بنیادمسکن واگذار می‌شود که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به واجدین شرایطی که مالکیت ندارند، واگذار می‌کند.

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *