1403-10-07 01:43

جهت جستجو عبارت خود را در کادر روبرو وارد نمایید

اخبار ایران و استان

دولت سیزدهم روند بازسازی واحدهای مسکونی زلزله کوهرنگ را تسریع کرد

مردم در ساخت‌وساز واحدهای مسکونی آسیب‌دیده کوهرنگ نقش اثرگذار داشتند

دولت سیزدهم روند بازسازی واحدهای مسکونی زلزله کوهرنگ را تسریع کرد

مردم در ساخت‌وساز واحدهای مسکونی آسیب‌دیده کوهرنگ نقش اثرگذار داشتند

دولت سیزدهم روند بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی خسارت‌دیده ناشی از زمین‌لرزه مهرماه ۱۴۰۰ شهرستان کوهرنگ را سرعت بخشید.

ساعت ۶:۰۹ صبح دوشنبه ۱۲ مهرماه سال ۱۴۰۰ زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۷ درجه در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) مرز استان‌های چهارمحال و بختیاری و خوزستان را لرزاند.

مرکز این زمین‌لرزه در چهارمحال و بختیاری ۳۳ کیلومتری چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ و در عمق ۱۰ کیلومتری زمین اعلام شد.

علاوه بر وارد شدن افزون‌بر ۶ هزار میلیارد ریال خسارت ناشی از این زمین‌لرزه به ۱۱ هزار خانوار در شهرستان کوهرنگ اما خوشبختانه خسارت جانی به کسی وارد نشد.

پس از زمین‌لرزه کوهرنگ آواربرداری و حمل مصالح ساختمانی برای ساخت و تعمیر واحدهای مسکونی در این مناطق بر عهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گرفت.

برای تامین هزینه‌های مرتبط با زیرساخت‌ها و صدور پروانه ساختمانی در شهرها و روستاهای مناطق زلزله‌زده کوهرنگ ۸۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در اختیار استانداری چهارمحال و بختیاری قرار گرفت و بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های این مناطق توزیع شد.

به‌دنبال وقوع زمین‌لرزه سال گذشته در شهرستان کوهرنگ و براساس مصوبه هیأت دولت سه هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال به مناطق زلزله‌زده اختصاص یافت که از این مبلغ یک‌هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال به‌صورت بلاعوض و ۲ هزار و ۵۸۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی بوده است.

اکنون با سپری شدن حدود ۱۹ ماه از وقوع این زمین‌لرزه و تسریع در روند بازسازی مناطق زلزله‌زده هم‌زمان با فعالیت دولت سیزدهم رضایت‌مندی زلزله‌زدگان افزایش پیدا کرد.

البته هر چند سخت‌گذر بودن مناطق زلزله‌زده شهرستان کوهرنگ و بروز مشکلاتی در رفت‌وآمد خسارت‌دیدگان، افزایش هزینه‌های حمل مصالح و بالا رفتن هزینه‌های تمام شده واحدهای مسکونی به به‌دنبال داشت اما روند بازسازی این مناطق از طرح‌های موفق بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در کشور به‌شمار می‌رود.

در همین راستا تور خبری ویژه بازدید از روند نوسازی و تعمیر واحدهای مسکونی آسیب‌دیده ناشی از زمین‌لرزه مهرماه ۱۴۰۰شهرستان کوهرنگ برگزار و خبرنگاران از خانه‌های این طرح در روستای دزک سفلی بخش دوآب‌صمصامی و روستای گزستان بخش بازفت کوهرنگ بازدید کردند.

نوسازی ۹۰ درصد واحدهای مسکونی احداثی عملیاتی شد

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان کوهرنگ گفت: تاکنون نوسازی بیش از ۹۰ درصد واحدهای مسکونی به پایان رسیده و بهره‌برداری شده است.

محسن کریم‌زاده تاکید کرد: در زمین‌لرزه مهرماه ۱۴۰۰ این شهرستان ۴۹۶ واحد مسکونی به‌طور کامل و ۱۰۰درصد تخریب شد که از این تعداد ۴۰۸ واحد مسکونی روستایی و ۸۸ واحد مسکنی شهری بوده است.

محسن کریم‌زاده تاکید کرد: برای نوسازی هر واحد مسکونی روستایی ۲ میلیارد ریال و به‌ازای هر واحد مسکونی شهری ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات با کارمزد چهار درصد و بازپرداخت ۱۳ ساله به متقاضیان واجد شرایط پرداخت شد.

وی افزود: همچنین به هر خانوار آسیب‌دیده در زمین‌لرزه کوهرنگ ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات معیشتی با نرخ چهار درصد و بازپرداخت هفت ساله پرداخت شده است.

کریم‌زاده تصریح کرد: همچنین ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض ویژه بازسازی واحدهای خسارت‌دیده ناشی از زمین‌لرزه کوهرنگ به آسیب‌دیدگان اختصاص یافت.

وی یادآور شد: پس از زمین‌لرزه کوهرنگ به سه هزار و ۱۲۲ خانوار برای تعمیر واحدهای مسکونی خسارت‌دیده ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات ارزان‌قیمت و ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض پرداخت شد.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان کوهرنگ اظهار داشت: همچنین به سه هزار و ۲۰۱ خانوار خسارت‌دیده در زمین‌لرزه کوهرنگ ۳۰۰ میلیون ریال تسهیلات معیشتی و ۱۵۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض اختصاص پیدا کرد.

وی گفت: به‌ازای هر واحد از مجموع ۳۲۴ جایگاه نگهداری دام خسارت‌دیده از زمین‌لرزه شهرستان کوهرنگ ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات ارزان‌قیمت و ۱۰۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض پرداخت شده است.

کریم‌زاده به وجود ۲۲۳ روستای در شهرستان کوهرنگ اشاره و تاکید کرد: از این تعداد ۱۲۸ روستا دارای جمعیت بالای ۲۰ خانوار و واجد شرایط اجرای طرح‌های هادی است.

وی افزود: از این تعداد تاکنون طرح هادی ۸۰روستای شهرستان کوهرنگ انجام و طرح هادی ۴۸ روستا تهیه شده است که در آینده عملیاتی می‌شود.

مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کوهرنگ در خصوص روند اجرای طرح هادی در روستای دزک سفلی بخش دوآب‌صمصامی تصریح کرد: برای اجرای طرح هادی در این روستا هفت میلیارد ریال اعتبار استانی در سال ۱۴۰۱اختصاص یافت و عملیات اجرایی ساخت جوی‌وجدول، کانال، زیرسازی و اجرای سنگ‌فرش انجام شد.

وی با اشاره به اجرای طرح هادی ۱۲ روستای کوهرنگ در سال گذشته پس از زمین‌لرزه کوهرنگ یادآور شد: اجرای طرح هادی تعدادی از روستاهای واجد شرایط اجرای طرح هادی این شهرستان در کمیته برنامه‌ریزی و توسعه شهرستان کوهرنگ مصوب شده است.

کریم‌زاده اظهار داشت: بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی برای بازسازی هر واحد مسکونی احداثی در مناطق زلزله‌زده شهرستان کوهرنگ هشت تُن اختصاص داد.

مردم در ساخت‌وساز واحدهای مسکونی آسیب‌دیده کوهرنگ نقش اثرگذار داشتند

کارشناس‌ مسوول حوزه بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: مشارکت مردم در ساخت‌وساز واحدهای مسکونی آسیب‌دیده در زمین‌لرزه کوهرنگ نقش مؤثر و اثرگذاری در سرعت اجرای این طرح و کاهش هزینه‌های مرتبط با آن داشته است.

بهنام قوامی تاکید کرد: بعد از بازسازی سوانح در کشور جلب مشارکتی مردمی برای ساخت‌وساز واحدهای مسکونی براساس قوانین سازمان نظام مهندسی ساختمان و نقشه انتخابی مالکان اهمیت دارد.

وی افزود: مشارکت مردم در ساخت‌وساز واحدهای مسکونی باعث نهادینه شدن فرهنگ ساختمان‌سازی خواهد شد و حس تعلقق خاطر آنان به خانه‌های خود تقویت می‌شود.

قوامی تصریح کرد: مردم روستاها برای ساخت‌وساز واحدهای مسکونی می‌توانند نوع نقشه را خودشان انتخاب کنند و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بر روند فنی ساخت‌وسازها نظارت می‌کند.

زمین‌لرزه کوهرنگ منجر به تخریب تعدادی از ساختمان‌های مسکونی مردم شد

روحانی اهل روستای دزک سفلی بخش دوآب‌صمصامی شهرستان کوهرنگ نیز گفت: با وقوع زمین‌لرزه مهرماه ۱۴۰۰ در این شهرستان خوشبختانه خسارت جانی رخ نداد و تنها تعدادی از ساختمان‌ها تخریب شد و آسیب دید.

حجت‌الاسلام محمد جمال‌پور تاکید کرد: مردم برای بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی خسارت‌دیده در این زمین‌لرزه نهایت مشارکت و همکاری را با یکدیگر انجام دادند.

وی افزود: در همان ابتدای اقدام برای بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی خسارت‌دیده در این زمین‌لرزه مردم با مشکل تامین میلگرد و سایر مصالح ساختمانی مواجه شدند.

جمال‌پور تصریح کرد: در همین راستا مصالح ساختمانی مورد نیاز برای ۱۰۰ واحد مسکونی روستای دزک سفلی بخش دوآب‌صمصامی شهرستان کوهرنگ از یکی بنگاه‌های فروش مصالح‌ساختمانی شهر دشتک شهرستان اردل به‌صورت تامین و هزینه آن از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزون‌بر ۲ ماه بعد پرداخت شد.

وی یادآور شد: زمین‌لرزه مهرماه ۱۴۰۰ شهرستان کوهرنگ باعث شد تا بسیرای خانه‌های غیرمقاوم و خطرناک در زمان وقوع بحران و حوادث مختلف، بازسازی و مقاوم‌سازی شود.

دولت سیزدهم با تسریع روند بازسازی مناطق زلزله‌زده کوهرنگ مردم را امیدوار کرد

یکی از اهالی روستای گزستان بخش بازفت شهرستان کوهرنگ نیز گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم روند بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی خسارت‌دیده ناشی از زمین‌لرزه کوهرنگ سرعت یافت و اُمیدآفرینی بین مردم تقویت شد.

یادگار اسدی تاکید کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی خسارت‌دیده ناشی از زمین‌لرزه کوهرنگ کمک‌های فراوانی به مردم کردند.

وی اظهار داشت: از مسوولان درخواست داریم تا در صورت امکان تسهیلات ۳۰۰ میلیون ریالی معیشتی را برای خانوارهای خسارت‌دیده ناشی از زمین‌لرزه کوهرنگ به تسهیلات بلاعوض تبدیل کنند تا کمی به تقویت اقتصاد این خانوارها کمک شود.

چلگرد مرکز شهرستان کوهرنگ در ۹۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری واقع شده است./ایرنا

 

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *