استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به نقش پدافند غیرعامل در حوزه زیستی برای حفاظت از جان و مال مردم گفت: افزایش تولیدات بومی در بخشهای مختلف به عنوان یک اصل در پدافند غیرعامل در این استان مد نظر دستگاههای متولی است که باید از سوی مدیران اجرایی در نظر گرفته شود.
غلامعلی حیدری در شورای پدافند زیستی چهارمحال و بختیاری افزود:با ارزشترین و مهمترین سرمایه کشور، مردم هستند و راهبرد اساسی پدافند غیر عامل صیانت و حفاظت از جان و مال مردم است و این کلیدیترین راهبرد پدافند عامل است.
به گفته وی، حوزه زیستی، مردممحور، سایبری، کالبدی و اقتصادی از مهمترین حوزههای پدافند غیرعامل است در این زمینه از تلاشهای کارگروه های استانی تقدیر میشود ولی این کافی نیست و باید بیش از گذشته در این زمینه گام برداشت.
وی تاکید کرد:همه مسوولان ادارات ، مسئولیت پدافند غیرعامل را در دستگاههای اجرایی برعهده دارند و نیاز است کارگروه ها فعالیت ویژهای داشته باشند.
حیدری با اشاره به شیوع ویروس کرونا در ۲ سال گذشته و تاثیر زیستی آن در جهان گفت: در مقابله با ایپدمی کرونا تجربهای وجود نداشت، ولی اکنون ایران در ۶ مرکز و ۶ نوع مرکز واکسن مقابله با کرونا تولید میکند و فناوری تولید واکسن بومی سازی شده است و صیانت از مردم در این زمینه شکل گرفت.
استاندار چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: همه دستگاهها باید از اموال و زیرساختها خود حفاظتی داشته باشند این حفاظت از اموال بیتالمال را انجام دهند و در شرایط اضطراری هیچ گونه خدمتی نباید تعطیل شود و باید با جدیت دنبال شود.
به گفته وی، آموزش، فرهنگسازی و رزمایش در خصوص پدافند غیر عامل در دستگاههای اجرایی نیاز است انجام شود ومدیران دستگاههای اجرایی باید آمادگی کامل در پدافند غیرعامل را داشته باشند.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: در زیرساختها، کاهش آسیبپذیری و افزایش پایداری از سوی دستگاهها باید دنبال شود که نتیجه آن ارتقا تابآوری است و مهمترین موضوع در پدافند غیر عامل سلامت اداری است که پاسخگو بودن به مردم، باعث ارتقا تابآوری میشود.
وی اظهار داشت: ایجاد زیرساختهای ضروری و پایدار با قابلیت جایگزینی نیاز است اجرا شود و شریان مهم آب نیاز است پدافند غیرعامل داشته باشد و برق اضطراری نیز در دستگاهها به ویژه دستگاههای خدمت رسان باید وجود داشته باشد.
استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: پیشبینی ذخایر استراتژیک مانند مواد غذایی و سوخت در همه حوزهها باید وجود داشته باشد و در این زمینه وظایف دستگاهها باید مشخص باشد.
حیدری یادآور شد:تشکیل تیمهای بازرسی از زیرساخت های پدافند عامل از سوی دستگاههای اجرایی انجام شد.
هم اکنون چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان با جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر است که سالانه ۱.۵میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در این استان تولید و روانه بازار میشود.