طی روزهای اخیر سران انگلیس که در قرن بیستم و به رغم ادعای دموکراسی همچنان به صورت پادشاهی و مورثی بدون توجه به رای و خواست مردم اداره میشود به صورت مستقیم و غیر مستقیم اقداماتی زنجیرهای علیه ایران داشتهاند. وزیر خارجه انگلیس در نشست بحرین، ایران را تهدیدی برای صلح و امنیت منطقه و جهان معرفی می کند در حالی که پیش از این نیز رئیس امنیت داخلی انگلیس مدعی اقدامات ایران برای ربایش شهروندان کشورش در خاک انگلیس شده بود.
در ادامه همین نمایش توهمی، رسانههای انگلیس از حضور پلیس انگلیس در نزدیکی ساختمان رسانه تروریستی ایران اینترنشنال خبر دادند. نکته قابل توجه آنکه وقاحت انگلیسیها در این عرصه چنان است که در حالی که قطر به دلیل رفتارهای غیر حرفهای و مشارکت اینترنشنال با اربابان سعودی و انگلیسیاش در محاصره اقتصادی قطر در سالهای اخیر از پذیرش این رسانهها برای حضور در جام جهانی خودداری کرده است، مسئولان این رسانه و البته همتایان آنها در بی بی سی با ادعای همراهی قطر با ایران علیه آزادی بیان و نیز نداشتن امنیت، اخراجشان از دوحه را توجیه کردهاند. انگلیس اخیرا در نشست شورای همکام ایران را متهم به تهدید هستهای کرده و در بیانیهای مشترک با فرانسه، آلمان و آمریکا از قطعنامه ضد ایرانی شورا حمایت و خواستار مقابله با ایران شده است. البته سران انگلیس هنوز به این سوال پاسخ ندادهاند که چگونه آنها ایرانی را که تحت نظارت آژانس فعالیت میکنند تهدید هستهای عنوان میکنند حال آنکه لیز تراس نخست وزیر مستعفی انگلیسیها رسما بر استفاده کشورش از بمب هستهای علیه سایر کشورها تاکید میکند.
رفتارهای ضد ایرانی انگلیسیها به همین جا ختم نشده و دیروز نیز در یک نمایش تبلیغاتی با ادعای فراخوان حمایت از اعتراضات ایرانیان، مدعی برگزاری تجماعت ضد ایرانی در سایر کشورها شدند حال آنکه نگاهی واقع بینانه نشان میدهد که کشورهای مذاکور بیشتر همان اقمار زیر سلطه انگلیس همچون کانادا، نیوزلند، استرالیا و… بوده اند. نکته مهم آن است که تمام این تحرکات در حالی صورت میگیرد که فردا تیم های ملی فوتبال ایران و انگلیس در جام جهانی در برابر هم قرار میگیرند.
انگلیسی که این روزها در بدترین شرایط اقتصادی و سیاسی به سر میبرد و در عرض کمتر از سه ماه سه نخست وزیر جابه جا شدهاند در حالی که چارلز پادشاه جدید انگلیس نیز از بحران مشروعیت رنج میبرد چنانکه حتی در بسیاری از اقمار انگلیس از جمله انگلیس برخی نمایندگان از سوگند وفاداری به او خودداری کردهاند. فضای اعتراضی نیز در خیابانهای انگلیس به دلیل ناکارامدی و ناتوانی دولت در تامین نیازهای اولیه مردم نظیر خوراک و انرژی در حال افزایش است. در این میان رسانههای انگلیسی از جمله بی بی سی، ایران اینترنشنال و… ماموریت دارند تا از یک سو با برجسته سازی جنگ اوکراین و تهدیدات روسیه و چین ، مردم را به پذیرش طرحهای ریاضتی متقاعد سازند و از سوی دیگر به دنبال بهرهگیری از عنصر جام جهانی برای ایجاد نشاط و انسجام کاذب اجتماعی در کشورشان هستند. رسانههایی که شعار تحریم جام جهانی و خودداری ایران از نشاط وشادی از حضور تیم ملی کشورشان در جام جهانی را سر میدهند رفتاری کاملا معکوس در قبال حضور تیم ملی انگلیس در قطر دارند. آنها در کنار تمرکز بر بهره گیری از جام جهانی برای انجراف افکار عمومی از بحرانهای داخلی انگلیس برآنند تا با برهم زدن تمرکز و انسجام تیمهای همگروهی انگلیس همچون ایران، به عنوان یار دوازدهم تیم ملی انگلیس ایفای نقش کرده تا به زعم خویش بازی آسان را برای تیم کشورشان رقم زنند.
آنچه این روزها از سوی رسانههای بیگانه در قبال جام جهانی و تیم ملی فوتبال ایران صورت میگیرد بخشی از پازل غرب برای ایجاد فضای ناامیدی و یاس در درون ایران و به زعم خویش تبدیل جام جهانی از نقطه اتحاد ایران به فضای چند پارگی است. آنانی که همواره ایران را به سیاسی کردن ورزش متهم میکردند آشکارا به دنبال تبدیل جام جهانی به مولفهای سیاسی و پوچ کردن ماهیت ورزشی و ارزشی آن برای ملت ایران هستند در حالی که همزمان با ایجاد غرور ملی برای تیم انگلیس برآنند تا از جام جهانی برای تقویت انسجام داخلی انگلیس بهره گیرند. آنها که در هفتههای گذشته نتوانستند با ادعای تحریم، مانع حضور ایران در جام جهانی شوند امروز با جوسازی و فشار رسانهای به دنبال چند پارگی در تیم ایران هستند تا در آنچه میتوان را یک بازی کثیف و ضدورزشی نامید از یک سو تیم ایران را در برابر تیم انگلیس تضعیف نمایند و از سوی دیگر لذت یک بازی ملی را از ملت ایران بگیرند. طرحی که وحدت تیم ملی در ارائه یک بازی منسجم ملی و نیز شادی و حمایت ملت ایران از حضور تیم کشورشان در جام جهانی میتواند زمینهساز شکست این طراحی باشد.
نویسنده: قاسم غفوری