1404-03-04 11:30

جهت جستجو عبارت خود را در کادر روبرو وارد نمایید

اخبار ایران و استان

حمایت از نشریات مکتوب استان؛ از حرف تا عمل

نشریات پیش نویس تاریخ هر کشورند و اگر صد درصد اخبار نیز در فضای مجازی تولید و باز نشرداده شوند، باز هم تاریخ سازی و ماندگاری اخبار در نشریات مکتوب حاصل خواهد شد.

حمایت از نشریات مکتوب استان؛ از حرف تا عمل

نشریات پیش نویس تاریخ هر کشورند و اگر صد درصد اخبار نیز در فضای مجازی تولید و باز نشرداده شوند، باز هم تاریخ سازی و ماندگاری اخبار در نشریات مکتوب حاصل خواهد شد.

نشریات پیش نویس تاریخ هر کشورند و اگر صد درصد اخبار نیز در فضای مجازی تولید و باز نشرداده شوند، باز هم تاریخ سازی و ماندگاری اخبار در نشریات مکتوب حاصل خواهد شد.

فلذا جایگاه و اهمیت نشریات مکتوب با هیچ پیام رسان، شبکه اجتماعی، کانال، صفحه، گروه و … در فضای مجازی قابل معاوضه و جایگزینی نیست.

در حقیقت کاهش میزان تعداد خوانندگان نشریات ، به معنای کم اهمیت شدن جایگاه نشریات نیست. بلکه به واسطه تغییر ذائقه رسانه ای مردم و در دسترس بودن فضای مجازی، مردم ترجیح می دهند اخبار در قالب فتو نیوز، اخبار تصویری ، پادکست، اینفوگرافی و …دنبال کنند.

اما باید اذعان داشت هیچ کدام از مدیا های مذکور قابلیت تبدیل شدن به فکت تاریخی ندارند و صرفاً برای اطلاع رسانی جذاب تر ، سریع تر و پر مخاطب تر خلق و منتشر می شوند.

نشریات مکتوب حتی اگر تعطیل یا توقیف شوند باز هم قابلیت ماندگاری و تاریخ سازی شان حفظ می شود و می توان به شماره های قبلی شان استناد کرد. امروز  تمام فایل های نشریه اطلاعات از 100 سال پیش تا امروز در دسترس و قابل استناد هستند، ولی اگر همین امروز بزرگترین خبرگزاری های کشوری کرکره سایت شان را پائین بکشند، دیگر یک خط از مطالب شان قابل استناد نیست و برای همیشه شیفت دلیت می شوند!

بر اساس همین اعتبار برنامه هایی برای تقویت نشریات مکتوب صورت گرفت که متاسفانه به دلیل سوء مدیریت و نفوذ عده ای سودجو، نه تنها نشریات تقویت نشدند بلکه پای عده ای غیر رسانه ای نیز به این فضا باز شد!

یارانه های بی حساب و کتابی که برخی دولت ها در بخش مطبوعات شاباش کردند، پای عده ای غیر متخصص را تنها به واسطه بهره مندی از خوان یارانه و کاغذ و زینگ دولتی به نشریات کاغذی باز کردند.

با این حال پیشنهاد می شود استاندار محترم با برنامه ریزی جدی و غیر نمایشی، محور حمایت رسمی از نشریات استان شوند و با صدور بخشنامه ای تمام ادارات، نهادها و سازمان های دولتی ، بانکها ، بیمارستان ها، پادگان ها، دانشگاه ها، حوزه های علمیه، مدارس، هتل ها و مجموعه های گردشگری را ملزم به دریافت اشتراک نشریات استان کنند.

تقویت رسانه های استان، به معنای تقویت استان و پیشبرد اهداف توسعه ای است. چرا که با اشتراک نشریات و فتح باب تعاملات، دغدغه ها ، ظرفیت ها، انتقاد ها، راهکار ها، توصیه ها، پیشنهاد های کارگشا و … در قالب گزارش، مقاله ، سرمقاله، یادداشت، طنز، کاریکاتور و … در یک فضای رسمی و حرفه ای منتشر می شوند و همکاری های دو طرفه اهالی رسانه با مدیران، بدون شک منجر به ظرفیت سازی می شود.

از دیگر مزایای این همکاری و همراهی، ایجاد اشتغال و تقویت بنیه اقتصادی و معیشتی پرسنل رسانه ها است که در راستای منویات مقام معظم رهبری است.

از سویی با توجه به هدر رفت منابع مالی در توزیع کاغذ و زینک دولتی در شبکه فعلی توزیع که بعضاَ با انتشار ارقام نا درست از سوی برخی رسانه ها، هدر رفت آن چشمگیر تر شده است، پیشنهاد می شود در هر استان یک چاپخانه به عنوان چاپخانه معین، تعیین شود و با اختصاص کاغذ و زینک دولتی، چاپ تمام نشریات استان در این چاپخانه و با قیمت مصوب صورت پذیرد.

با این روش علاوه بر پیشگیری از فروش کاغذ دولتی در بازار آزاد، تیراژ واقعی نشریات نیز مشخص خواهد شد!

به هر روی باید اذعان کرد  برنامه ریزی در قبال تقویت نشریات و الزام  ادارات و نهاد های دولتی به اشتراک اجباری از محل یک در صد بوجه فرهنگی، علاوه بر کمک جدی به اقتصاد نشریات مکتوب و بالابردن فرهنگ مطالعه در جامعه، باعث پیشگیری از بسیاری از کژتابی های موجود در جامعه نیز می شود. حمایت از  رسانه های مکتوب را جدی بگیریم.

وحید حاج سعیدی

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *