1403-10-14 00:19

جهت جستجو عبارت خود را در کادر روبرو وارد نمایید

اخبار ایران و استان

درسی دیگر از دفتر تاریخ

تاریخ نه تنها گذشته یک ملت و کشور را به نمایش می‌گذارد بلکه چراغ راهی است که آینده را برای یک سرزمین و ساکنانش به تصویر می‌کشد.

درسی دیگر از دفتر تاریخ

تاریخ نه تنها گذشته یک ملت و کشور را به نمایش می‌گذارد بلکه چراغ راهی است که آینده را برای یک سرزمین و ساکنانش به تصویر می‌کشد.

نویسنده: قاسم غفوری

 

تاریخ نه تنها گذشته یک ملت و کشور را به نمایش می‌گذارد بلکه چراغ راهی است که آینده را برای یک سرزمین و ساکنانش به تصویر می‌کشد. ملت‌هایی که در لحظه‌های حساس تاریخی توانسته‌اند در برابر دشمن ایستادگی کرده و یکپارچگی و انسجام کشور را حفظ نمایند در نهایت اقتداری منطقه‌ای و جهانی را رقم زده‌اند. خلیج فارس نامی آشنا برای همگان در عرصه جهانی است نامی که قرن‌هاست بر پهنه دریای جنونی ایران گسترانیده شده و تا همیشه نیز ادامه خواهد یافت و هیچ چیز حتی عنوان سازی‌های جعلی نیز نمی‌تواند این حقیقت را از این بی‌کران آبی حذف نماید. خلیج فارس اما قرن‌ها مورد تاراج و یورش بیگانگان بوده است. آن زمان که پرتغالی‌ها با ناوهای خود وارد این حریم آبی شدند و پس از آن انگلیسی‌ها و در نهایت آمریکایی‌ها، با رزم‌ناوهایشان جولانگاهی ساختند از خلیج همیشه فارس چنانکه به صراحت می‌توان گفت آنها اشغالگرانی بوده‌اند که با قلدری و به اصطلاح قوانین امنیت جهانی، خلیج فارس را به اسارت گرفتند.
به اذعان بسیاری از کارشناسان و اندیشمندان روابط بین‌الملل تسلط بر آبراه‌های بین المللی به منزله قدرت یافتن جهانی است بویژه اینکه بیش از هشتاد درصد تجارت جهانی از طریق دریا صورت می گیرد. خلیج فارس، تنگه هرمز از این مناطق استراتژیک جهان است که قدرت‌های جهانی همواره به دنبال سلطه برآن بوده‌اند و هستند. این جاه طلبی و اشغالگری اما در چهار دهه اخیر با مانعی بزرگ به نام دلاوردانی مواجه شده است که در طول ۸ سال دفاع مقدس جانانه از خاک وطن دفاع کردند و بسیاری از آنها به درجه شهادت نائل آمدند. در این میان نام دریادلان بیشماری را می‌توان یافت که در طول آن سالها موازنه قدرت را به نفع ایران آن هم در برابر نه تنها ارتش بعثی که بیش از سی کشور از جمله ابرقدرت‌های غرب و شرق تغییر دادند.
فراموش شدنی نیست نام مردانی همچون «نادر مهدوی» که با قایق‌های موتوری در برابر رزم ناوهای آمریکایی که به کمک صدام علیه ایران آمده بودند ایستادند. شهید مهدوی فرمانده ناوگروه دریایی ذوالفقار در سال ۱۳۶۶ در دورانی که کشور از کمترین امکانات دفاعی برخوردار بود در جزیره فارسی سوار بر ناوچه طارق با انهدام نفتکش «اس‌اس بریجتون» که پرچم آمریکا را داشت و توسط چهار ناو جنگی اسکورت و محافظت می‌شد تا حامل نفت عراق باشد، حماسه‌ای بزرگ از ایران و ایرانی را رقم زد. دلاور مردی که آمریکایی‌ها حتی در زمان اسارتش نیز به او به عنوان اسیر جنگی رحم نکردند و بر عرشه ناو جنگی یو.اس. اس. چندلر آماج شکنجه‌های وحشیانه قرار می‌گیرد و سینه‌اش با میخ‌های بلند آهنین سوراخ می‌شود و بدین ترتیب مظلومانه اما در اوج شهامت و شجاعت به شهادت رسید.
اما این پایان راه نبود؛ مردان نیروی دریایی در سپاه و ارتش با تکیه به آموخته‌های دفاع مقدس و در سخت‌ترین شرایط تحریم برای احیای دوباره نیروی دریایی گام برداشتند در حالی که چراغ راهشان اخراج بیگانگان از منطقه و آزادسازی خلیج فارس از اشغال ناوهای قدرت‌ها بوده است. بازداشت سربازان آمریکایی و انگلیسی متجاوز به حریم آبی ایران، انهدام پهپاد آمریکایی بر فراز خلیج فارس، توقیف نفت‌کش‌های انگلیسی و یونانی پس از آنکه با ادعاهای واهی نفت کش‌های ایرانی را توقیف کرده بودند و.. نمونه‌هایی از این اقتدار دریایی است چنانکه آمریکایی‌ها که در برابر کوچک‌ترین تحرکی در برابر دیگران اقدام نظامی صورت می‌دهند سالهاست که جرات نزدیک شدن به ناوهای ایرانی را ندارد.
امروز سهند و سبلان و رزم ناوهایی که به دست مردان ایران زمین در دوران تحریم ساخته شده‌اند نه تنها خلیج فارس که اقیانوس‌های بی کران ارام و هند را در می‌نوردند آنجا که وقتی نفت کش ایرانی با اسکورت نیروی دریایی ارتش به امریکای لاتین می‌رود ترامپ با آن همه حماقتهایش جرات اقدام علیه آن را ندارد. اری آنچه امروز در صحنه دریایی نه تنها منطقه بلکه جهان در جریان است اقتدار نیروی دریایی ایرانی است که بدون وابستگی به قدرت‌ها توانسته است پیشرفته‌ترین رزم‌ناوها و توان دریایی را رقم زده و گام به گام برای اخراج بیگانگان و آزادی کامل خلیج فارس قدم بردارد. دلاوردانی که از تاریخ نه درس وابستگی و تسلیم شدن که ایستادگی و اقتدار را آموخته‌اند و پس از قرن‌ها توانسته‌اند آزاد سازی و پاکسازی حقیقی خلیج فارس را به هدفی دست یافتنی مبدل سازند.

 

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *