1403-10-24 22:32

جهت جستجو عبارت خود را در کادر روبرو وارد نمایید

اخبار ایران و استان

سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری: ۲۱۲کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در چهارمحال و بختیاری در دست احداث است

سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۲۱۲کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در این استان در دست احداث است، گفت: از این متراژ ۱۳۷ کیلومتر بزرگراه، ۶۲ کیلومتر راه اصلی و ۱۱ دستگاه تونل و ۶ دستگاه تقاطع غیرهمسطح و پل است.

سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری: ۲۱۲کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در چهارمحال و بختیاری در دست احداث است

سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۲۱۲کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در این استان در دست احداث است، گفت: از این متراژ ۱۳۷ کیلومتر بزرگراه، ۶۲ کیلومتر راه اصلی و ۱۱ دستگاه تونل و ۶ دستگاه تقاطع غیرهمسطح و پل است.

سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۲۱۲کیلومتر بزرگراه و راه اصلی در این استان در دست احداث است، گفت: از این متراژ ۱۳۷ کیلومتر بزرگراه، ۶۲ کیلومتر راه اصلی و ۱۱ دستگاه تونل و ۶ دستگاه تقاطع غیرهمسطح و پل است.

خدایار باقری در نشست با خبرنگاران این استان به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی افزود: چهارخطه شهرکرد به بروجن به لردگان، شهرکرد به شلمزار، شهرکرد به بن به داران، لردگان به کارون ۴، سورشجان به سودجان، سامان به تیران، بازفت به مساجد سلیمان، فارسان به دشتک به اردل به دوپلان و ورودی کمربندی اردل و بهسازی جاده ارتباطی فرخشهر از مهمترین طرح‌های راهسازی استان به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: ۲۳ طرح ساختمان‌سازی نظیر ساختمان فرمانداری، بخشداری و مجموعه‌های ورزشی نیز در استان در دست احداث است که هریک از این طرح‌ها بالای ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری همچنین از پیشرفت ۵۰ درصدی طرح راه‌آهن استان در قسمت‌های زیرسازی، روسازی و ایستگاهی خبر داد و گفت: در سفر رییس‌جمهور به استان برای این طرح ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار درنظر گرفته شد که چنانچه این اعتبار به موقع تزریق شود دهه فجر سال آینده سوت قطار در استان نواخته می‌شود.

باقری در خصوص زمان تکمیل روگذر هفشجان نیز توضیح داد: این طرح تنها از محل اعتبارات ملی، دارای ردیف است و بر اساس پیشرفت فیزیکی به آن اعتبار اختصاص داده می‌شود که پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال این طرح به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به سرعت‌گیری طرح مسکن ملی در استان در دولت سیزدهم، تصریح کرد: در مجموع ۹۷ هزار و ۷۲۱ نفر برای برخورداری از مسکن ملی در استان ثبت‌نام کردند که از این تعداد ۲۵ هزار و ۶۹۲متقاضی حائز شرایط لازم بودند و تاکنون ۱۷ هزار نفر از این متقاضیان آورد اولیه ۴۰۰ میلیون ریالی را واریز کرده‌اند.

باقری افزود: همچنین تاکنون ۹ هزار و ۴۲۹ متقاضی مسکن ملی در بخش جوانی جمعیت در استان ثبت‌نام کرده‌اند که در دهه فجر امسال واگذاری زمین برای یک هزار متقاضی قرعه‌کشی می‌شود.

سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری در خصوص اعتراض جمعی از متقاضیان مسکن ملی در خصوص افزایش آورد متقاضیان، توضیح داد: در سال ۱۳۹۸ بر اساس قیمت روز مقرر شد تا متقاضیان با ۲هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال آورده، صاحب خانه شوند اما با توجه به نرخ تورم و افزایش قیمت مصالح ساختمانی این مبلغ در سالهای بعد با افزایش روبرو شده است و ما ناگزیر هستیم تا قیمت‌تمام شده مسکن ملی را مطابق با بخشنامه‌هایی که از تهران اعلام می‌شود محاسبه کنیم.

باقری افزود: اداره‌کل راه و شهرسازی به عنوان نماینده مردم قراردادهایی که با پیمانکاران منعقد می‌شود را مورد نظارت قرار می‌دهد تا حقی از متقاضیان ضایع نشود.

وی یاداور شد: سهم استان در رابطه با مسکن ملی طی چهار سال احداث ۵۷ هزار واحد است که تاکنون عملیات اجرایی هشت هزار و ۸۹۴واحد آغاز شده است و عملیات اجرایی هشت هزار واحد دیگر نیز بزودی اجرا می‌شود.

سرپرست اداره‌کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری براساس آخرین وضعیت جذب اعتبارات سفر اول و دوم رییس‌جمهور به استان در حوزه راه و شهرسازی نیز گفت: هم در سفر اول و هم در سفر دوم بیشترین میزان اعتبار مربوط به این اداره‌کل بوده است که تاکنون ۹۰ درصد اعتبارات سفر اول محقق شده و در خصوص اعتبارات سفر دوم پیگیری‌های برای جذب اعتبارات ادامه دارد.

باقری با اشاره به اینکه هزینه جاده‌سازی در استان‌های کوهستانی بسیار بیشتر از استان‌های هموار است، اظهار داشت: برای احداث هر یک کیلومتر تونل به اعتباری بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال نیاز است که این موضوع می‌طلبد تا اعتبارات بیشتری برای اجرای طرح‌های راهسازی به استان تخصیص داده شود.

شتاب توسعه روستایی در دولت سیزدهم

مدیرکل بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با تشریح عملکرد دولت سیزدهم اظهار داشت: از بدو تاسیس این نهاد تا پایان دولت دوازدهم برای ۳۷۰ روستای این استان بهسازی معابر روستایی انجام شد این در حالی است که تنها در ۲ سال از عمر دولت سیزدهم برای ۳۳۱ روستای استان اقدام بهسازی انجام شده است.

فرشید ریاحی سامانی افزود: در خصوص تامین قیر رایگان نیز از ابتدا تا پایان دولت دوازدهم ۳۳ هزار تن قیر برای روستاهای استان تامین شد این در حالی است که در ۲ سال اخیر ۹ هزار تن قیر به استان اختصاص یافته است.

وی جهش تولید مسکن را از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم در توسعه روستایی برشمرد و گفت: مقرر شده تا در طول چهار سال از عمر دولت سیزدهم ۱۴ هزار واحد روستایی در استان ساخته شود که سهمیه هر سال سه هزار و ۵۰۰ واحد می‌شود که برهمین اساس طی ۲ سال اخیر ۶ هزار فقره تسهیلات برای احداث پنج هزار و ۲۰۰ واحد روستایی پرداخت شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در سالجاری نیز تعداد تسهیلات مسکن روستایی در استان از سه هزار مورد به هفت هزار و ۵۰۰ فقره افزایش یافته است.

ریاحی همچنین سهمیه مسکن شهری بنیاد مسکن استان را ۶ هزار و ۳۵۱ واحد اعلام کرد و گفت: از این تعداد عملیات اجرایی سه هزار و ۲۵۱ واحد آغاز شده که از این تعداد ۲ هزار و ۲۸۱ واحد در قالب انبوه‌سازی است و تاکنون از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار شده است و پیش‌بینی می‌شود در نیمه اول سال آینده تعداد زیادی از این طرح‌ها بهره‌برداری شود.

وی با بیان اینکه تاکنون طرح هادی در ۵۷۳ روستای بالای ۲۰ خانوار جمعیت اجرا شده است، افزود: اجرای کامل طرح هادی در تمامی روستاهای استان بسیار هزینه‌بر است و طرح هادی هنوز به طور کامل در این روستاها اجرایی نشده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری کل طول معابر روستایی استان را چهار هزار و ۱۰۰ کیلومتر اعلام کرد و گفت: تاکنون ۲۵ درصد این معابر معادل یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر بهسازی شده است.

ریاحی ادامه داد: بهسازی هر هشت کیلومتر معبر روستایی به ۴۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که بر این اساس برای اتمام طرح هادی روستایی در استان باید ۱۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده شود.

وی یادآور شد: در دهه فجر امسال نیز ۷۷ طرح هادی روستایی با اعتبار ۳۸۰ میلیارد ریال اجرایی می‌شود.

افزایش ایستگاه‌های هواشناسی در استان

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست به افزایش تعداد ایستگاه‌های هواشناسی استان در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: طی ۲ سال اخیر یک ایستگاه اصلی هواشناسی در لردگان به ایستگاه خودکار تبدیل و همچنین چهار ایستگاه اقلیم‌شناسی خودکار و ۲ ایستگاه باران‌سنجی خودکار در استان ایجاد شد.

مهران چراغپور افزود: در حال حاضر هفت ایستگاه اقلیم‌شناسی در استان در دست احداث است و تلاش داریم تا تمام ایستگاه‌های اقلیم‌شناسی و ۱۲ ایستگاه باران‌سنجی استان را به خودکار تبدیل کنیم.

وی با بیان اینکه اداره‌کل هواشناسی استان از اعتبار دور اول رییس‌جمهور سهمی نداشت، تصریح کرد: این در حالی است که از محل اعتبارات دور دوم یک هزار میلیارد ریال(۱۰۰ میلیارد تومان) برای این اداره‌کل در نظر گرفته شده است که با تخصیص و جذب آن می‌توان گام مهمی در توسعه و گسترش ایستگاه‌های هواشناسی در استان برداشت.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری همچنین به مقایسه خدمات این اداره‌کل در سال‌های قبل و بعد از پیروزی اتقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: قبل از انقلاب اسلامی و تا سال ۷۴ این استان اداره هواشناسی مستقلی نداشت و تنها یک ایستگاه اصلی، چهار ایستگاه اقلیم‌شناسی و سه ایستگاه باران‌سنجی در این استان فعال بود اما در حال حاضر تعداد ایستگاه‌های استان به ۶۰ مورد افزایش یافته است.

چراغپور افزود: در حال حاضر استان دارای ایستگاه‌های فرودگاهی، جاده‌ای، تحقیقات کشاورزی، اقلیم‌شناسی و باران‌سنجی است.

افزایش تسهیلات مسکن در دولت سیزدهم

رییس شعب بانک مسکن چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به افزایش تسهیلات مسکن در دولت سیزدهم، گفت: بیش از ۹۰درصد تسهیلات مسکن ملی در استان از سوی این بانک پرداخت شده است.

فریبرز معصومی افزود: این بانک برای احداث ۶۹۷ واحد مسکن بنیاد مسکن، ۲ هزار و ۲۹۲ واحد مسکن با مدیریت راه و شهرسازی، ۴۵۲ واحد به نمایندگی ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، ۲۲۴واحد گروه ساخت و ۱۲۰ واحد خودمالکی، قرارداد پرداخت تسهیلات منعقد کرده است.

وی تصریح کرد: در مجموع برای احداث پنج هزار و ۴۵۰ واحد مسکن ملی در استان به مبلغ ۲۷ هزار میلیارد ریال قرارداد منعقد شده است.

رییس شعب بانک مسکن چهارمحال و بختیاری افزود: این بانک همچنین برای یک هزار و ۶۵۰ واحد مسکن مازاد تعهد خود انعقاد قرارداد کرده است.

معصومی یادآور شد: بانک مسکن استان سه برابر منابع خود تسهیلات به متقاضیان پرداخت کرده است.

چهارمحال و بختیاری با ۱۲ شهرستان دارای حدود یک میلیون نفر جمعیت است./ایرنا

 

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *