جرم مرتکب شده اما چون هنرمند است نباید با او برخورد قانونی و مجازات شود آیا این منطق درست است؟!
در جریان اغتشاشات و آشوبهای اخیر برخی چهرهها که از طیف بازیگر و ورزشکار هستند نسبت به اتفاقات مواضعی گرفتند و سخنانی را گفته و مطالبی را در فضای مجازی منتشر کردند که به دور واقعیت بود.
در طول بیش از دو ماهی که آشوبها شکل گرفته است، این چهرهها هر آنچه که خواستند گفتند و نوشتند و آتش بیار معرکه شدند و در این میان بارها به آنها هشدار داده شد که مراقب رفتار، گفته و نوشتههای خود باشند اما نسبت به آن بی توجهی کردند.
مصداق رفتار این چهرهها این است که مطالبی را به دروغ گفته و منتشر کردهاند و برای اثبات آن هیچ عدله و سند و مدرکی هم ندارند. پس از احضار، به آنها تفهیم اتهام شد و از آنها خواسته شد که ادله و مدارک خود را برای ادعاهای مطرح شده ارائه دهند که هیچ سندی ارائه ندادند در واقع نداشتند که ارائه بدهند.
بر اساس آنچه که تاکنون در فضای کشور اتفاق افتاده است، آیا موضع گیری از افراد باعث نشده تا چند جوان تحریک شده و به خیابان بیایند؟!
آیا این استدلال که جای هنرمند در زندان نیست درست است؟ یا اقشار دیگر مانند دانشجو، معلم یا دانش آموز؟ آیا اگر هر یک این افراد مرتکب تخلفی شدهاند نباید با آنها برخورد قانونی شود چرا که بازیگر و دانشجو و مغلم و دانش آموز هستند!
خانه سینما با مدیریت عسکرپور در بیانیهای که منتشر کرده نسبت به بازداشت چند بازیگر اعتراض کرده است اما در این بیانیه اشارهای به تخلفات آنها نکرده است.اگر آنهایی که احضار و بازداشت شدهاند، بیگناه بوده و هیچ جرمی مرتکب نشده باشند این حق خانه سینما در جایگاه صنفی خود است تا از اعضای خود حمایت کند اما آیا از نوع جرایمی که این بازیگران مرتکب شدهاند آگاه است؟
اگر خواسته خانه سینما و دیگر صنوف برآورده شود، این تصمیم تبعیض نیست؟ چه تفاتی میان بازیگران و دیگر اقشار مردم وجود دارد. قانون برای همه از مسئول ارشد نظام تا مردم یکسان است و هیچ تبعیضی هم وجود ندارد و در برابر قانون همه باید پاسخگو باشند. البته از این افراد انتظار میرفت تا بجای آتش بیار معرکه شدن، به خاموش کردن آتش فتنه همت کنند.
در همین زمینه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سیاست قطعی این وزارتخانه را حمایت از هنرمندان دانست و گفت: برای افرادی که از خانواده فرهنگ و هنر و رسانه در اغتشاشات اخیر معذوراتی به وجود آمده و اتفاقاتی افتاده، وظیفه خودمان میدانیم که از اهالی فرهنگ و هنر رسانه حمایت کنیم.
محمدمهدی اسماعیلی که دیروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران سخن میگفت،با تاکید بر حمایت از اهالی فرهنگ و رسانه گفت: وظیفه داریم در مورد افرادی که در حوزه کار حرفهای دچار مشکل میشوند از آنان حمایت کنیم.
ویدر ادامه تاکید کرد: برای افرادی که از خانواده فرهنگ و هنر و رسانه در اغتشاشات اخیر معذوراتی به وجود آمده و اتفاقاتی افتاده به رغم اینکه این بحثها را قبلاً داشتیم و پیگیری کردهایم، وظیفه خودمان میدانیم که از اهالی فرهنگ و هنر رسانه حمایت کنیم و این موضوع را در دستور کار داریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مرتب با نهادهای امنیتی و دستگاه قضایی جلساتی را داریم که تا حد امکان بتوانیم به کسانی که دچار مشکل شدهاند، کمک کنیم؛ الحمدالله در این زمینه دستگاههای امنیتی و دستگاههای قضایی همکاریهای بسیار خوبی دارند. وی تاکید کرد: الحمدالله روند کار به نحوی است که دوستان ما این دقت را بهکار میبرند که با گفتوگو، به رفع ابهامات کمک کنیم و مسئله در سطح جامعه حل شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در همین زمینه به ایسنا گفت: ما با دو قطبی سازی و افزایش تنش مخالفیم و دوست نداریم حتی برای یک نفر از اهالی فرهنگ و هنر مشکل درست شود.
اسماعیلی درباره بیانیه اخیر خانه سینما اظهار کرد: این بیانیه تحلیل درستی از اتفاقات نیست. تلاش ما بر این است که وضعیت فرهنگ و هنر به حالت عادی برگردد. ما با هر اقدامی که به دو قطبی سازی یا افزایش تنش منجر شود مخالفیم.
وی ادامه داد: از هیات مدیره خانه سینما که بیانیه صادر کردند می خواهیم به وظیفه صنفی و حرفه ای خود عمل کنند و به ما کمک کنند تا مسائل خاتمه یابد. استفاده از لحن های غیر دوستانه کمکی نمی کند جز اینکه تنش ها افزوده می شود.
وزیر ارشاد با تاکید بر اینکه ما با دو قطبی سازی مخالفیم، خاطرنشان کرد: ما بر این اعتقادیم که جریان اصلی هنر با مردم همراهی کرده است. ما بنا داریم با گفتوگو با کسانی که ابهاماتی دارد، مسائل را حل کنیم. ما علاقه نداریم حتی برای یک نفر از اهالی فرهنگ و هنر مشکل درست شود. بنابراین با این دوستان آمادگی گفتوگو داریم. البته قبول دارم که فضای تروریسم رسانهای سعی در ایجاد ابهام و دروغ کرده و چون اینها را میدانیم همچنان بر گفتوگو و رفع ابهام تاکید داریم و از دوستان هنرمند خود هم میخواهیم اختلافات را دامن نزنند.