در حالی که ایران بار دیگر برای رفع اتهامات سفر امانوئل گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی را پذیرفت، اما شورای حکام علیه ایران قطعنامه صادر کرد.
تعهداتی که ایران اسلامی در برجام داده بود، فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران را به اثبات رساند تا جایی که حتی فعالیتهای عادی و قانونی هستهای خود را تعلیق کرد تا حسن نیت خود را اثبات کند، اما آمریکا و اروپا به این هم رضایت ندادند و با وجودی که توافق هسته ای را امضاء کرده بودند، تعهدات برجامی را اجرا نکردند و آمریکای دوران ترامپ نیز از آن خارج شد.
پس از آن بود که ایران هم بر اساس توافق هستهای اقدام به فعال کردن برخی از فعالیتهای هستهای خود کرد که در چارچوب برجام بود و هیچگونه تخطی از آن محسوب نمیشد.
مدیرکل آژانس بارها در سفر به ایران و دیدار با مقامات کشورمان در جریان فعالیتهای هستهای ایران قرار گرفت و هر آنچه که از سوی غرب به یک اتهام واهی تبدیل شده بود،به او پاسخ داده شد با این وجود و با توجه به همکاری نزدیک ایران و آژانس باز شاهد هستیم که هم آژانس بینالمللی انرژی اتمی و هم کشورهای غربی همچنان اصرار دارند که فعالیتهای صلح آمیز هستهای ایران صلح آمیز نیست و برای اثبات آن نیز تنها به وارد کردن یک سری اتهامات بسنده میکنند و اسناد و مدارکی نیز ارائه نمیدهند.
در سفری که گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی هستهای به تازگی به ایران داشت و با مسئولان کشور از رئیس جمهور تا وزیر خارجه دیدار و گفتوگو کرد و از مراکز هستهای ایران نیز بازدید داشت، به او هشدار داده شده بود که اگر پس از بازگشتش از ایران، شورای حکام دست به صدور قطعنامه علیه ایران اسلامی بزند با واکنش قاطع و تند ایران ربرو خواهد شد.
شورای حکام آژانس با وجودی که ایران با گروسی همکاری کامل کرده بود به واسطه همین همکاری هم هشدار داده بود که اگر قطعنامه علیه ایران صادر شود،ایران اقداماتی در زمینه فعالیتهای هستهای خود انجام خواهد داد، اما دست به صدور قطعنامه زد.
تاکنون سفر مدیران کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران سفری سیاسی بوده نه فنی چرا که تاکنون هیچ یک از این سفرها به نتیجه مثبت برای ایران نرسیده و تنها باعث شده تا طرف مقابل وقاحت سیاسی خود را از حد بگذراند.
در حالی که شرایط منطقه غرب آسیا به واسطه جنایاتی که رژیم صهیونیستی مرتکب میشود،بحرانی و ملتهب است و این رژیم دارای صدها کلاهک هستهای است که صلح و امنیت جهان را به خطر انداخته، شورای حکام آژانس اقدام به صدور قطعنامه علیه ایران میکند.
با توجه به شرایط منطقه و حکم محکومیتی که از سوی دادگاه کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی صادر شده و حکم بازداشت او قطعی است، قطعاً همزمانی قطعنامه شورای حکام علیه ایران با حکم بازداشت نتانیاهو بی دلیل نیست. غرب با اقدام علیه ایران سعی کرد با صدور قطعنامه در شورای حکام توجهاتی که به سوی رژیم صهیونیستی و حکم بازداشت نتانیاهو جلب شده بود به سوی ایران بکشاند.
حکم بازداشت نتانیاهو به دلیل جنایاتی که در غزه مرتکب شده یک حکم بینظیر است که تاکنون نمونه آن علیه رژیم جعلی اسرائیل وجود نداشته و بر اساس این حکم نتانیاهو پای خود را از سرزمینهای اشغالی بیرون بگذارد به عنوان جنایتکار جنگی باید بازداشت شود.
این حکم را آمریکا و انگلیس نیز نمیتوانند وتو کنند و حتی آنها هم باید به این حکم بینالمللی تمکین کنند هر چند نمیتوان از آنها انتظار تبعیت از قانون را داشت اما حکم بینالمللی کیفری علیه نتانیاهو از جایگاه سیاسی و اجتماعی بالایی برخوردار است و افکار عمومی جهان نیز از آن استقابل کردهاند. نتانیاهو هیچ مصونیتی ندارد، اسرائیل باوجودی که همچنان به کشتار مردم فلسطین و لبنان ادامه میدهد، اضمحلال را با چشمان خود میبیند، رژیم رو به نابودی است. با توجه به شرایط موجود باید در دکترین هستهای تجدید نظر کرد.
محمد صفری