مدیرکل محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت:با توجه به شدت گرفتن بارش برف و کاهش دمای هوا، احتمال پناه آوردن حیوانات وحشی برای در امان ماندن از سرما و پیدا کردن غذا به حاشیه روستاها و مناطق مسکونی وجود دارد.
سعید یوسفپور مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحالوبختیاری گفت: با توجه با بارش برف و کاهش دمای هوا، تمامی امکانات خودرویی برای مقابله با هرگونه آسیب در حوزه محیط زیست استان بسیج شده است.
وی با اشاره به سرما و یخبندان این روزهای کشور، همراهی مردم را در به ثمر رسیدن زحمات و تلاشهای شبانه روزی محیطبانان برای حفاظت از حیات وحش در سرمای کمسابقه استان، ضروری دانست و افزود: با وجود شرایط سخت و سرمای شدید، حافظان همیشه هوشیار طبیعت ضمن بسیج حداکثری امکانات خودرویی با گشت، پایش و کنترل به صورت شبانهروزی از حیات وحش استان مراقبت میکنند و راه برای سوء استفاده از سرما و یخبندان و انجام تخلفات احتمالی مسدود میکنند.
وی گفت: با توجه به شدت گرفتن بارش برف و کاهش دمای هوا، احتمال پناه آوردن حیوانات وحشی برای در امان ماندن از سرما و پیدا کردن غذا به حاشیه روستاها و مناطق مسکونی وجود دارد.
یوسفپور تصریح کرد: پناه آوردن حیات وحش از زیستگاههای استان به سمت دامنه ها و مناطق پستتر در سرما و برف امری طبیعی است.
وی توصیه کرد: در مناطق روستایی لازم است تا دامداران و گلهداران ضمن حفاظت از دامها در صورت دیدن گوشتخواران وحشی، ضمن حفظ خونسردی، سعی در ترساندن و فراری دادن آنها داشته باشند.
یوسف پور خاطرنشان کرد: تقلا برای کشتن حیوانات وحشی ممکن است شرایط را بدتر کند، از طرفی براساس قانون نیز کشتن آنها جرم بوده و مشمول جریمه و عواقب قضائی میشود.
وی بیان کرد: انتظار داریم مردم در صورت مشاهده حیات وحش، ضمن اطلاع رسانی بهموقع به محیطبانان یا نزدیکترین اداره حفاظت محیط زیست، از آنها محافظت کرده و اجازه ندهند افراد سودجو و فرصت طلب این حیوانات را شکار کنند یا مورد آزار و اذیت قرار دهند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان در ادامه گفت: ضرورت دارد تا رانندگان در جادههایی که در مجاورت مناطق حفاظت شده واقع هستند با احتیاط بیشتر رانندگی کنند و به علائمی که نشان دهنده امکان عبور حیوانات وحشی از جاده است، توجه کنند، تا ضمن حفظ سلامتی خود از واردشدن خسارت به حیات وحش نیز جلوگیری شود.
یوسفپور از شهروندان خواست تا از تغذیه دستی به حیات وحش بدون هماهنگی با حفاظت محیطزیست جداً خودداری کنند.
وی تاکید کرد: تغذیه دستی حیوانات وحشی موجب برهمزدن روال زیست طبیعی آنها میشود و تغذیه نامناسب حیوانات میتواند حتی سبب از بین رفتن آنها شود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست اذعان کرد: بیشتر حیوانات وحشی به انسانها نزدیک نمیشوند و حمله نمی کنند مگر اینکه شرایط بسیار خاصی اتفاق افتاده باشد.
وی افزود: سعی کنید حتیالامکان کمتر در مناطق حاشیه شهرها و روستاها و مناطق طبیعی دوردست تردد کنید و درصورت حضور، تنها یا در تاریکی در این مناطق تردد نکنید.
یوسفپور از برقراری گروههای مجهز یگان حفاظت در شیفت شبانه و روزانه در استان خبر داد و تصریح کرد: با تدابیر ویژهای که در نظر گرفته شده، یگان حفاظت محیط زیست استان در حالت آماده باش قرار دارد و با هرگونه تخلف در حوزه محیط زیست با جدیت برخورد میکند.
پاسگاههای محیطبانی، ادارات حفاظت محیطزیست، سامانه ۱۵۴۰ و تلفن 03832223572 آماده دریافت گزارشات مردم طبیعت دوست در استان هستند.