علی حسین نظری
این روزها که کشور درگیر بحث های انتخاباتی است، نگاه مردم ایران کما بیش به گفتار ورفتارکسانی است که به زعم خودشان برای حل مشکلات جانفرسای زندگی ملت به میدان آمده اند. مردم می خواهند کلامی امیدبخش از زبان اینان بشنوند تا شاید به روزنه ای برای رهایی از این مخمصه های زندگی دل خوش کنند. اما گاهی از برخی از این خرده کاندیداها سخنانی شنیده می شود که شنونده احساس می کند این ها انتخابات را میدانی برای سرکوب رقیب و فرصتی برای انتقام می دانند.
سلامت انتخابات، به روز رای گیری و شمارش درست آرا نیست،بلکه انتخابات فرایندی است که ابتدا تا انتهایش نیاز به مراقبت دارد، مجریان و ناظران انتخابات وکاندیداها و حامیانشان باید مراقب گفتار و رفتارشان باشند گفتار و رفتاری که دلگرم کننده، زمینه ساز مشارکت و موجب وحدت و همدلی ملت گردد.
این که گاهی کاندیدایی اندیشه رقیبش را برنمی تابد، ورعایت ادب ونزاکت را در سطح عالی آن در دید این ملت رنجور نمی نماید،تداعی کننده کشمکشی کینه توزانه می شود که نه تنها مردم را به فردایی بهتر امیدوار نمی کند بلکه از این فرایند بزرگ و سرنوشت ساز انتخابات هم گریزان می کند.
برخی از این کاندیداها با هدف انتقامجویی تخریب گرانه،خود ورقیب را وارد چالش ها و منازعات بیهوده ای می کنند و روحیه ملت را بیش از پیش خراب می کنند. گاهی هم کارشناسان در بر ابر کاندیداها فرصت تحلیل و روشنگری را به کمینگاه یقه گیری و مچ گیری تبدیل می کنند.مردم کمابیش از دست اندازی های ناحق، افرادی از هردو جناح مدعی نجات ملت را می دانند وادعای پاک دستی های دروغین، و دلسوزی های ساختگی را در این درگیری های زرگری برنمی تابند. با این نگاه انتخابات برای این گونه افراد فرصتی جهت خودنمایی دروغین و زمینه ای برای دست یابی به قدرت در راستای سرکوبی رقیب و بهرمندی خود ودوستانشان و اتلاف سرمایه ها در چهاریاهشت سال دیگراست.
خوب است کاندیداها و طرفدارانشان و درسوی دیگر کارشناسان رسانه ملی این جریان مهم ملی را با رعایت تقوا و ادب، و بدون روش های انتقام جویانه، در برابر دید مردم پیگیری نمایند، و بیش از این کشمکش های انتقام جویای دامن نزنند تا به دلسردی و رویگردانی مردم، زمینه همدلی و مشارکت بیشتر ملت فراهم گردد و شاهد سلامت انتخابات در همه مراحل باشیم.