قطع بی رویه درختان و قاچاق منابع طبیعی تجاوز به حقوق عامه مردم است که دادستان به عنوان مدعی العموم باید با ورود به این موضوع تا حدودی از سوء استفادههای افراد سودجو و فرصت طلب جلوگیری کند.
بررسیها نشان میدهد جنگلهای بلوط عامل اصلی پاکسازی ریز گردها و جلوگیری از خشکسالی است، با این وجود هنوز برخی از مناطق این موضوع را نادیده گرفته و اقدام به حذف این گنجینه طبیعت میکنند. به استناد آمار جنگلهای بلوط زاگرس مسئول مستقیم تولید ۴۰ درصد آب شیرین کشور بوده و هر هکتار جنگل بلوط سالانه بیش از ۲.۵ تن ریز گرد را تصفیه میکند. این گنجینه بزرگ که از شمال غرب کشور به سمت جنوب شرق و در نوار غربی کشور پوشش جنگلی مهمی را ایجاد کرده است، در حکم یک گنج بزرگ طبیعی است که متأسفانه طی سالهای اخیر با کمترین توجه به آن یکی از بزرگترین فجایع زیستمحیطی برای استانهای غربی و جنوبی رقم زدهشده است. جنگلهای زاگرس، منطقهای استراتژیک برای کشور محسوب شده و معیشت 1.5 میلیون تن از ساکنان این مناطق به جنگلهای زاگرس وابسته است؛ از طرف دیگر، جنگلهای زاگرس یکی از مهمترین رویشگاههای جنگلی کشور هستند که بیش از 80 درصد عشایر و نیز بیش از 50 درصد دام کشور در این منطقه زندگی میکنند.
قاچاق چوب یکی از معضلات اصلی در مناطق جنگی زاگرس بویژه در استان چهار محال بختیاری است که جاری شدن سیل به علت کاهش پوشش گیاهی وفرسایش خاک را میتوان در نتیجه قطع درختان جنگلی دانست. این روزها دیگر صدای اره موتوری شنیده نمی شود زیرا سودجویان مجهز به اره های بی صدای برقی و شارژی شده اند. انها به صورت سازمان یافته اقدام به قطع درختان می کنند. در هر روستا آنها گمارده های دارند که تا نیمه های شب با رصد روستا شرایط را برای فعالیت چوب بران و قاچاقچیان فراهم می کنند ، تا انها با خیال راحت درختان را قطع جنگل روستا را نابود و برای تغییر کاربری و حتی کشت کار اماده کنند و چوب و زغال را به استان های همجوار انتقال دهند تا شهر نشینان کبابی با طعم بلوط را تجربه کنند و از عشق و هنر سخن بگویند در چهار باغ ها قدم بزنند برای زیبایی شهر شعر بخوانند واز ساده دلی روستاییان و ازعقب ماندگی آنها سخن بگویند.؟!!! قاچاقچیان با تبدیل کردن درختهای بلوط به گونی زغال، هر کدام را ۵۰۰ هزار تومان میفروشند و این درختان بلوط، ۵۰۰ هزار تومان توسط قاچاقچی درخت بلوط به فروش میرسد.
درحالی تشکلهای زیست محیطی در طی ده سال گذشته در مناطق زاگرس نشین از کردستان تا خوزستان با امکانات محدود خود برای احیا و کاشت جنگل های زاگرس و بلوط این درخت استوار و سنبل مردمان زاگرس نشین با طرح های همچون هر مدرسه یک نهالستان بلوط دانش آموزان مدارس را ترقیب به کاشت و حفاظت درختان بلوط می کنند و برای حفظ جنگل های از آتش سوزی های عمدی و غیر عمده کشته و شهید می دهند. متاسفانه در بین مسولین آنچنان که باید و شاید، عرق و عظمی برای حمایت و پیشگری از تخریب جنگل های بلوط مشاهد نمی شود. به عنوان نمونه بیش از ۹۵ درصد کشفیات چوب قاچاق در اصفهاندر سال 1402 از مبدا استان چهارمحال بختیاری است .در سال گذشته ۱۰۶ تن چوب و زغال قاچاق توسط یگان حفاظت منابع طبیعی استان اصفهان کشف و ضبط شده که ۸۸ تن چوب و ۱۸ تن زغال بوده است. که منشائ اغلب این کشفیات جنگل های زاگرس در استان های همجوار اصفهان(چهار محال بختیاری) است. ارزش زیست محیطی یک درخت بلوط بیش از 4 میلیارد تومان است.
حال وقتی درختان ارزشمنده چند صد ساله در میان کم کاری و عدم همکاری و مسولین و متولیان و مدعی العموم از بین می رود ایا به اینده استان و توسعه پایدار ان می توان امید داشت..
مصیب شیرانی مجقق و فعال محیط زیست مجری طرح هر مدرسه یک نهالستان بلوط