1403-11-03 16:34

جهت جستجو عبارت خود را در کادر روبرو وارد نمایید

اخبار ایران و استان

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری: مالیات بیش از ۶۰ درصد صاحبان مشاغل در چهارمحال و بختیاری صفر است

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری گفت: مالیات بیش از ۶۰ درصد بخش اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) در این استان صفر است.

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری: مالیات بیش از ۶۰ درصد صاحبان مشاغل در چهارمحال و بختیاری صفر است

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری گفت: مالیات بیش از ۶۰ درصد بخش اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) در این استان صفر است.

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری گفت: مالیات بیش از ۶۰ درصد بخش اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) در این استان صفر است.

عزیزالله گنجی تاکید کرد: افزون‌بر بیش از ۸۵ درصد اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) در چهارمحال و بختیاری کمتر از ۲۰ میلیون ریال مالیات پرداخت می‌کنند.

وی مجموع مالیات ابرازی اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) در چهارمحال و بختیاری را سه هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال دانست و افزود: از این مبلغ سه هزار میلیارد ریال در بخش تبصره ماده ۱۰۰ و ۸۵۰ میلیارد ریال در بخش اظهارنامه است.

گنجی تصریح کرد: همچنین مالیات ابرازی بخش اشخاص حقوقی در استان کمتر از ۱۴ هزار میلیارد ریال بوده است که در آن بیش از سه هزار مؤدی اظهارنامه مالیاتی ابراز کرده‌اند.

وی با اشاره به وجود شرایط قانونی برای معافیت‌های مختلف مالیاتی یادآور شد: برای توسعه و ایجاد سرمایه‌گذاری به مشوق نیاز داریم تا انگیزه سرمایه‌گذاری زیاد شود که یکی از آن‌ها معافیت مالیاتی است.

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری معافیت‌های مالیاتی در مناطق کمتربرخوردار را بیشتر دانست و اظهار داشت: براساس ماده ۱۳۲، درآمد ابرازی مشمول مالیات واحدهای تولیدی و معدنی که پروانه بهره‌برداری برای آن‌‎ها صادر می‌شود از تاریخ بهره‌برداری به‌مدت پنج سال و در مناطق کمترتوسعه‌یافته به‌مدت ۱۰ سال از پرداخت مالیات معاف هستند و نرخ مالیات آن‌ها صفر است.

وی گفت: همچنین اگر همان نقطه‌ای که طرح‌های توسعه و ایجاد سرمایه‌گذاری مستقر است، در صورتی که شهرک صنعتی باشد، در مناطق توسعه‌یافته سه سال و در سایر مناطق ۲ سال به معافیت‌های مالیاتی افزوده می‌شود و در مجموع معافیت‌های مالیاتی ماده ۱۳۲ به هفت سال در مناطق عادی و ۱۳ سال در مناطق کمترتوسعه‌یافته افزایش می‌یابد و به‌طور میانگین هر واحد تولیدی ۱۰ سال از مالیات معاف است.

گنجی تاکید کرد: این در حالی است که دوره بازگشت سرمایه‌گذاری به‌طور میانگین ۲۰ سال است و هر طرح سرمایه‌گذاری بالای ۵۰ درصد عمر خود را از معافیت مالیاتی برخوردار می‌شود.

وی افزود: سرمایه‌گذاری دوباره در طرح‌های سرمایه‌گذاری از معافیت توسعه‌ای برخوردار می‌شود و در صورتی که بعد از اتمام دوران معافیت سرمایه‌گذاری بیشتری شود، تا زمانی که درآمد مشمول مالیات به سرمایه‌گذاری نرسد، از پرداخت مالیات معاف هستند.

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: همچنین واحدهای تولیدی دارای بیش از ۵۰ نیروی کار اگر هر سال ۱۰ درصد حجم نیروی کار را افزایش دهند، به‌ازای هر ۱۰ درصد، مالیات آنان یک واحد نرخ مالیاتی کاهش می‌یابد.

وی یادآور شد: علاوه بر این‌ها در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به‌نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نام‌گذاری شده است، دولت لایحه متمم به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد و مجلس در ۳۱ تیرماه ۱۴۰۳ این لایحه را مصوب کرد تا نرخ مالیات اشخاص حقوقی تولیدی پنج واحد درصد علاوه بر سایر تخفیف‌ها، معاوفیت‌ها و مشوق‌ها کاهش یابد.

گنجی اظهار داشت: تبصره ۷ ماده ۱۰۵ قانون مالیت‌های مستقیم یک مشوق دیگر دارد که هر چقدر فعالیت افزایش یابد و سود بیشتری اعلام شود، نرخ مالیاتی کاهش می‌یابد.

وی گفت: یعنی به‌ازای هر ۱۰ واحد درصد که درآمد یا سود مؤدی افزایش می‌یابد، نرخ مالیاتی یک واحد کاهش پیدا می‌کند.

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: معافیت‌های مالیاتی به ۲ روش اعمال می‌شود که در یکی روش‌ها مالیات به درآمد و سود مؤدی (درآمد مشمول مالیات) و در روش دیگر به خود مالیات اعمال می‌شود که در روش نخست، کل سود مؤدی مشمول مالیات نمی‌شود.

وی کل درآمد مشمول مالیات ابرازی اشخاص حقوقی برای سال ۱۴۰۲ در چهارمحال و بختیاری را ۱۱۰ هزار میلیارد ریال دانست و افزود: کل درآمدی که برای آن معافیت لحاظ شده حدود ۸۵ هزار میلیارد ریال برابر ۷۷ درصد ابراز مؤدیان است.

گنجی تصریح کرد: همچنین ۲۳ درصد درآمد مشمول مالیات اشخاص حقوقی در چهارمحال و بختیاری مشمول مالیات شناخته می‌شود که از ۷۷ درصد کل معافیت‌ها، معافیت ماده ۱۳۲ که ویژه تولیدی‌ها است ۴۷ هزار میلیارد ریال برابر ۴۳ درصد کل درآمد مشمول مالیات ابراز می‌شود.

وی نوع دوم تشویق‌ها را برای تولید به خود مالیات دانست و یادآور شد: در این روش بخشودگی مالیات تبصره ۷ ماده ۱۰۵ در چهارمحال و بختیاری برابر ۲ هزار و ۶۰ میلیارد ریال بوده که نسبت به کل مالیات‌ها ۱۵ درصد کم شده و تخفیف نرخ قانون بودجه (کاهش پنج واحد درصدی) ۲ هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال برابر ۱۸ درصد کل مالیات‌های ابرازی است.

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در این راستا ۳۳ درصد کل مالیات ابرازی بخشودگی گرفته و ۶۷ درصد آن دریافت شده است.

گنجی بیشترین معافیت‌ها را در بخش ماده ۱۳۲ دانست و گفت: بخشی از این بخشودگی‌های مالیاتی در قالب ماده ۱۳۲ برای سرمایه‌گذاری در حوزه تولیدی صنعتی و معدنی هدایت شده است.

هدف‌گذاری وصول مالیات در چهارمحال و بختیاری برای سال‌جاری ۴۸ هزار میلیارد ریال است که تا پایان سال به‌طور ۱۰۰ درصد محقق می‌شود.

براساس قانون ابلاغی برنامه هفتم پیشرفت کشور، برای سال آینده یک نظام درآمد و هزینه استانی پیش‌بینی شده است که براساس آن میزان تخصیص اعتبارات هر یک از استان‌ها وابستگی مستقیم با میزان درآمدی تحققی هر استان دارد.

۹۸.۵ درصد درآمدهای چهارمحال و بختیاری مربوط به درآمدهای مالیاتی است و هر چه درآمدهای مالیاتی در سال آینده بیشتر شود تخصیص اعتبارات برای هزینه‌های جاری و عمرانی بیشتر می‌شود و استان می‌تواند بهره‌مندی بیشتری داشته باشد.

در این روش دولت نظام انگیزشی برای تلاش‌های استانی فراهم می‌کند تا هر استانی که درآمد بیشتری داشته باشد بتواند میزان بیشتری ازبودجه بهره‌مند شود.

به‌منظور رعایت حال مؤدیان مالیاتی و امکان برخورداری آن‌ها از بخشودگی جرایم، به مؤدیانی که به‌نحوی موفق به ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در مهلت مقرر قانونی نشدند و یا به‌علت‌های مختلف اظهارنامه ارسالی در موعد مقرر آن‌ها دارای اشکالات و ایراداتی بود تا ۱۰ آذرماه جاری برای اظهارنامه‌های دوره چهارم ۱۴۰۲ و تا ۲۰ آذرماه سال‌جاری برای اظهارنامه‌های دوره اول ۱۴۰۳ فرصت مجدد اصلاح و استرداد اظهارنامه ایجاد شد.

بنابراین مؤدیانی که تا بازه‌های زمانی یاد شده از این فرصت برای اصلاح اشتباهات خود و اصلاح و استرداد مجدد اظهارنامه استفاده و بدهی مالیاتی خود را حداکثر تا ۲۶ آذرماه سال‌جاری پرداخت و یا تعیین‌تکلیف کردند، از بخشودگی جرایم مربوطه برخوردار شدند.

چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.

 

 

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *