سومین همایش ملی “منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس” اسفندماه سال جاری به میزبانی دانشگاه شهرکرد برگزار خواهد شد.
یاسر پیرعلی در نشست هماهنگی برگزاری سومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس به میزبانی دانشگاه شهرکرد، اظهار داشت: با همافزایی و همکاری ادارات و بهرهگیری از ظرفیت علمی دانشگاه شهرکرد، میتوان گامهای موثری در جهت توسعه پایدار منابع طبیعی در استان چهارمحال و بختیاری، زاگرس و کشور برداشت.
رئیس دانشگاه شهرکرد افزود: همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس فرصت بسیار خوبی است تا بتوان حوزههای مختلف به ویژه اقشار مردم و جوانان را نسبت به منابع طبیعی حساس و دغدغهمند کرد تا با افزایش دانش و آگاهی در سطح جامعه، اقدامات موثرتری در این حوزه انجام داد.
رئیس سومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس با اشاره به اقدامات انجام شده در دانشگاه شهرکرد در راستای حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست از جمله پویش داوطلبانه دوستداران طبیعت، گفت: آموزش و ترویج از جمله مهمترین اقدامات در این حوزه است که ظرفیت دانشگاه و دانشجویان میتواند در این راستا بسیار کمککننده باشد.
پیرعلی خاطرنشان کرد: با گسترش ارتباط بین دانشگاه، صنعت و جامعه و به طور ویژه سازمان حفاظت محیط زیست و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری با دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین دانشگاه شهرکرد، می توان پایاننامهها و رسالههای دانشجویی را به سمت رفع نیاز و گرهگشایی از مشکلات کشور سوق داد.
نتایج همایشهای علمی باید به عموم منعکس شود
کامران پورمقدم، مدیر مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور نیز ضمن تشکر از برگزاری نشست هماهنگی سومین همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس به میزبانی دانشگاه شهرکرد، بیان کرد: چنین همایشهایی می تواند در مباحث ترویجی، مشارکتی و همکاری با مردم در رابطه با حفظ و توسعه منابع طبیعی بسیار تاثیرگذار باشد.
وی با بیان اینکه ما مخالف توسعه و پیشرفت کشور نیستیم، تاکید کرد: تصمیمگیریها و مصوبات در حوزههای مختلف باید با در نظر گرفتن آسیب ندیدن محیط زیست و منابع طبیعی کشور و کاملا تخصصی و کارشناسی شده باشد.
پورمقدم ادامه داد: لازم است نتایج چنین همایشها، اقدامات علمی و تبادلات فکری به مسئولان و مردم منعکس شود تا انتظار بهبود شرایط کنونی را داشته باشیم، چراکه بیرون آمدن نتایج از یک مجموعه علمی، تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.
وی فعالیتهای دبیرخانه دائمی این همایش در دانشگاه شهرکرد را از جمله اقدامات موثر و مهم در حوزه منابع طبیعی و توسعه پایدار زاگرس دانست و گفت: امیدوارم در سومین همایش منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس، با بهرهگیری از ظرفیت علمی دانشگاه و همراهی همه ادارات کل و ظرفیت آنها، در مباحث اجرایی و توسعهای کمککننده باشیم و در عین حال آسیبی به منابع طبیعی و محیط زیست وارد نکنیم واگر قرار است در کشور شاهد توسعه باشیم، توسعه پایدار باشد.
بیت الله محمودی، دبیر همایش، نیز ضمن ارائه گزارشی از برگزاری دو همایش قبلی در دانشگاه شهرکرد و برنامههای در دست اجرای دبیرخانه دائمی همایش ملی منابع طبیعی و توسعه پایدار در زاگرس، گفت: این همایش، سومین همایشی است که اسفندماه سال جاری به میزبانی دانشگاه شهرکرد برگزار خواهد شد و ایدههای رسیده به این همایش با حمایتهای مادی و معنوی باید تا حصول نتیجه و تولید محصول پیگیری شوند.
توسعه هر منطقهای به اراضی ملی گره خورده است
اصغر احمدی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز اظهار کرد: این همایش فرصت خوبی است تا استانهای زاگرسنشین را دور هم جمع کنیم تا با استفاده از ظرفیت دانشگاه و تلفیق مباحث اجرایی و علمی، ضمن تبیین جایگاه واقعی منابع طبیعی، اعتماد بین دستگاه اجرایی در این حوزه و مردم و بهرهبرداران را تقویت کنیم.
وی خاطرنشان کرد: حفاظت از منابع طبیعی، حفاظت از زندگی انسان است و اگر امروز بخشی از زاگرس دچارآسیب شود، محدود به آن منطقه نمیشود، بلکه همه کشور و حتی دنیا در معرض آسیب خواهند بود.
احمدی با تاکید بر اینکه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در کنار مردم قرار دارد، افزود: توسعه هر منطقهای به اراضی ملی گره خورده است و باید حفظ منابع طبیعی در اولویت امور قرار گیرد چرا که خسارات وارد شده به این حوزه یا غیرقابل جبران است، یا برای جبران آن به سالها تلاش و فعالیت نیاز داریم و باید به خاطر بسپاریم زندگی همه نسلها به منابع طبیعی و محیط زیست وابسته است و ما در قبال آیندگان مسئول هستیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در برگزاری این همایش در کنار دبیرخانه دائمی همایش و دانشگاه شهرکرد است تا شاهد توسعه پایدار در زاگرس باشیم.