1403-10-10 20:59

جهت جستجو عبارت خود را در کادر روبرو وارد نمایید

اخبار ایران و استان

گفتگوی زردکوه با علی یوسف‌پور: دولت با این تیم اقتصادی قادر به تحقق شعار سال نیست

مدیر مسئول و صاحب امتیاز روزنامه زردکوهدر گفت و گو با خبرنگار این روزنامه گفت: آقای رئیس جمهور باید به کسانی مسئولیت بدهد که در حوزه اقتصادی تفکر واگذاری تصدی گری ها به مردم را داشته باشند و از موقعیت های ویژه خود در این حوزه دل بکنند.

گفتگوی زردکوه با علی یوسف‌پور: دولت با این تیم اقتصادی قادر به تحقق شعار سال نیست

مدیر مسئول و صاحب امتیاز روزنامه زردکوهدر گفت و گو با خبرنگار این روزنامه گفت: آقای رئیس جمهور باید به کسانی مسئولیت بدهد که در حوزه اقتصادی تفکر واگذاری تصدی گری ها به مردم را داشته باشند و از موقعیت های ویژه خود در این حوزه دل بکنند.

مدیر مسئول و صاحب امتیاز روزنامه زردکوهدر گفت و گو با خبرنگار این روزنامه گفت: آقای رئیس جمهور باید به کسانی مسئولیت بدهد که در حوزه اقتصادی تفکر واگذاری تصدی گری ها به مردم را داشته باشند و از موقعیت های ویژه خود در این حوزه دل بکنند.

دولت سیدابراهیم رئیسی از طرف قریب به اتفاق سلایق سیاسی مورد نقد و انتقاد قرار دارد، درجه و حجم این نقدها آنقدر بالاست که رئیس جمهور نیز دیگر تاب تحمل نداشت و اخیرا از این مسئله اظهار ناراحتی و گلایه کرد.

علی یوسف‌پور در گفت و گو با زردکوه درباره دلیل فزونی گرفتن انتقادها به دولت سیزدهم گفت: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی سال جدید به مشکلات و راه حل های آنها اشاره کردند و فرمودند «یکی از بزرگترین مانع پیشرفت اقتصاد ایران ساختار دولت است». دولت آقای رئیسی اگر بخواهد منویات رهبری را پیاده کند، باید در کابینه خود به ویژه تیم اقتصادی دولت تغییرات وسیع بدهد.

وی افزود: آقای رئیسی با این تیم اقتصادی قادر به پیاده سازی منویات رهبری نیست چون هم افراد ضعیف و ناتوانی هستند و هم تفکر دولتی دارند بنابراین آقای رئیس جمهور باید به کسانی مسئولیت بدهد که در حوزه اقتصادی تفکر واگذاری تصدی گری ها به مردم را داشته باشند و از موقعیت های ویژه خود در این حوزه دل بکنند.

مدیر مسئول روزنامه زردکوه با اشاره به یکی از مصادیق ناکارآمدی مدیریت دولتی یادآور شد: 7 سال راه آهن خواف به هرات را احداث کردیم اما طی این مدت قطاری را از روی این خط ریل عبور ندادیم. قرار بود در ایام تعطیلات نوروز یک قطار از روی این خط ریل رد شود اما مدیرعامل راه آهن جلو حرکت این قطار را گرفت چون آقایان وزارت راه می خواهند فقط قطار شرکت های دولتی در این مسیر فعال باشند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی اظهار کرد: دسترسی ریلی افغانستان به آب های آزاد فقط از طریق ایران میسر است، اگر دولت دست بخش خصوصی را باز بگذارد، این خط ریلی راکد مانده به راحتی فعال می شود. قطعا این اتفاق سطح مبالات تجاری و همکاریهای ترانزیتی بین دو کشور را تقویت خواهد کرد.

وی موقعیت جغرافیایی ایران را استثنایی خواند و ادامه داد: رهبر معظم انقلاب بارها به تقویت ظرفیت های ایران در حوزه ترانزیتی تأکید کردند اما دولت توجهی به این ظرفیت ندارد. هم اکنون 600 میلیون تن بار در ایران برای حمل و نقل وجود دارد اما از این میزان فقط 40 میلیون تن بار از طریق حمل و نقل ریلی جا به جا می شود. نکته تأسف برانگیز آنکه همین آمار دو سال پیش 50 میلیون تن بود یعنی جابه جایی ریلی 10 میلیون تن کاهش یافته است.

یوسف پور با اشاره به وجود 200 میلیون تن بار ترانزیتی از مسیر ایران در سال یادآور شد: سهم راه آهن ایران از این ترانزیت کالا فقط 7 میلیون تن است. این آمارها فاجعه محسوب می شود. در همه کشورهای توسعه یافته دنیا حمل و نقل ریلی بالاترین سهم جابه جایی بار و مسافر را برعهده دارد اما در ایران حمل و نقل جاده ای بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه 150 اتوبوس سال 1400 در جاده ها تصادف کردند، افزود: اگر حمل و نقل ریلی ما قوی باشد کمتر شاهد تصادفات جاده ای خواهیم بود.

این فعال سیاسی اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در آغاز هر سال شعاری را تعیین می کنند اما متأسفانه کمتر شاهد بودیم که این شعارها توسط دولت ها جامه عمل پوشانده شده باشند. اگر آقای رئیسی تیم خود را عوض نکند نخواهد توانست منویات رهبری را در سال 1402 تحقق بخشند.

تا اقتصاد مردمی نشود، تحولی عمده رخ نمی‌دهد

مدیر مسئول  روزنامه زردکوه گفت: هر جا اقتصاد را مثل حوزه مواد غذایی و تولید مصالح ساختمانی به مردم دادیم آثار موفقیت را به وضوح می توان دید اما خودروسازی دست دولت است و نتیجه اش هم می شود قیمت بالا و کیفیت پایین.

رئیس جمهور سال گذشته هنگام تقدیم لایحه بودجه 1401 به مجلس، هدف تنظیم این لایحه را تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی اعلام کرد.

علی یوسف پور در گفت و گو با خبرنگار زردکوه درباره تحقق رشد 8 درصدی اقتصاد در سال 1401 گفت: بانک مرکزی و مرکز آمار ایران حداکثر رشد اقتصادی را 4.5درصد اعلام کردند. از آنجاکه اقتصاد ایران دولتی است کارآمدی لازم را ندارد چون منابع تخصیص داده می شوند اما هدر می روند.

وی افزود: دولت زمانی می تواند رشد بالای اقتصادی را محقق کند که چابک باشد و اقتصاد را دست مردم بدهد اما تاکنون این دولت اقدامی برای واگذاری اقتصاد به مردم انجام نداده است. امروز حتی کسی که می خواهد سرمایه گذاری کند با مشکلات بسیاری مواجه می شود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: در اقتصاد معیاری به نام درجه کسب و کار داریم، در دوبی و سنگاپور درجه کسب و کار زیر 10 است، یعنی بانک ها به بخش تولید زود تسهیلات می دهند و دولت نیز زود مجوز کسب و کار صادر و در حوزه مالیات و گمرکات نیز منطقی با تولیدکنندگان برخورد می کند.

وی افزود: درجه کسب و کار در زمان دولت آقای خاتمی 108، زمان دولت آقای احمدی نژاد 117 و زمان دولت آقای روحانی 130 بود و طی 18 ماه گذشته نیز نشانه یا علامتی برای کاهش این درجه مشاهده نکردیم چون هم اکنون به جای رشد سرمایه گذاری، شاهد خروج سرمایه ها از کشور هستیم.

مدیر مسئول  روزنامه زردکوه اظهار کرد: دولت با این درآمد نفتی و تعداد زیاد کارکنانش نمی تواند رشد اقتصادی بالایی را رقم بزند. تا ساختار حکمرانی دولت تغییر نکند این مشکلات پا برجا می ماند. اگر آقای رئیسی ساختارهایی مثل نظام بانکداری، نظام گمرکات و نظام مالیاتی کشور را اصلاح و بهینه نکند، در وضع اقتصاد تغییر فاحشی ایجاد نخواهد شد.

وی با بیان اینکه هیچ مقدمه و نشانه ای برای تغییر وضعیت اقتصادی مشاهده نمی کنیم، ادامه داد: نمونه بارزش بانک ها هستند که امروز بنگاه داری می کنند یعنی به جای آنکه پول را به مردم بدهند تا آنها کسب و کار راه بیندازند، پول را به شرکت های تابعه خود می دهند که همه نیز زیان ده هستند، همین موضوع عامل فسادهای بزرگی در نظام بانکی کشور است.

یوسف پور گفت: وقتی هیچ شاهدی برای اصلاح ساختارها در دولت سیزدهم نداریم، طبعا تغییر وضع اقتصادی هم رقم نخواهد خورد. تا اقتصاد دست دولت است، همین آش و همین کاسه خواهد بود. هر جا اقتصاد را مثل حوزه مواد غذایی و تولید مصالح ساختمانی به مردم دادیم آثار موفقیت را به وضوح می توان دید اما خودروسازی دست دولت است و نتیجه اش هم می شود قیمت بالا و کیفیت پایین. تا اقتصاد مردمی نشود تحولی عمده رخ نخواهد داد، این یک تجربه جهانی است.

 

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در telegram
اشتراک گذاری در email
اشتراک گذاری در whatsapp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *