ایران دارای یک گذشته درخشان و چشمگیر چند هزار ساله در دریانوردی است. این ادعا را تاریخ به ثبت رسانده و نمیتوان آن را کتمان کرد همانگونه که نام خلیج فارس را نمیتوان به نامی دیگر تغییر داد.
اکنون پس از سالها، بار دیگر میرود تا ایران خود را در زمینه دریانوردی به جهان اثبات کند و بگوید که اقیانوس پیمایی تنها در اختیار و انحصار چند کشور نیست، همانگونه که اثبات کرد فناوری هستهای، موشکی و پهپادی در انحصار چند کشور نیست.
حضور ناوگان نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آبهای آزاد اقتدار و توانایی بالای دریانوردی ایران را نشان میدهد که سابقه طولانی دارد، حتی آن زمان که کشورهایی همچون آمریکا و برخی دیگر وجود نداشت، ایران از دریانوردی برخوردار بود.
دریا نوردی و کشتی رانی آنقدر اهمیت داشت که در دوران ایران باستان داریوش پادشاه ایران به دلیل اهمیت راه دریایی میان مصر و ایران دستور ساخت آبراهی میان دریای سرخ و دریای مدیترانه را از راه نیل در اواخر سده ششم پیش از میلاد داد تا کشتیهای ایرانی بتوانند به راحتی از آن عبور کنند. سرپرستی ساخت این آبراه را مهندس «ارتاخه» از مهندسان ایرانی عصر هخامنشی به عهده داشت. ایران در عرصه دریانوردی دارای چنین پیشینه درخشانی است.
ناو گروه ۸۶ ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناو شکن دنا که صد در صد به دست متخصصان داخلی کشور ساخته شده به همراهی ناو پشتیبانی مکران دور دنیا را در ۲۴۰ روز سپری کرد و پس از ۸ ماه به سلامت عملیات خود را با موفقیت به پایان رساند به میهن بازگشت.
چنین اتفاقی آرزوی بسیاری از کشورها است که بتوانند دستاورد خود را در عرصه ازمایش بزرگی چون سفر به دور دنیا با ناو ساخت خود طی کنند اما بسیاری از آنها از این اقدام عاجزند و تنها چند کشور توانایی آن را دارند که آنها نیز هنگام انجام آن با مشکلات بسیار جدی و طوفانهای سهمگین روبرو شدهاند.
ملوانان ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرماندهان ناو گروه ۸۶ ۸ ماه را به دور از میهن و در میان آبهای خروشان اقیانوسها سپری کردند و به تجربهای بزرگ دست یافتند که برای همکاران و همرزمان آنها تجربهای گرانقدر خواهد بود علاوه بر آن نشان دادن توانایی بالای ناوگان دریای ارتش ایران اسلامی به جهانیان به رخ کشیدن مهندسی و تخصص ایرانیان را در ساخت کشتیهایی را نشان میدهد که بدون کمک از بیگانه، در داخل ساخته شده و توانایی آن را دارد تا در آبهای بینالملل دل به دریا بزند و پس از ۸ ماه سالم به میهن بازگردد.
شکوفایی در زمینه ساخت کشتی و زیر دریاییهای نظامی با همت متخصصان ایرانی اتفاق افتاده است و این دستاورد کمی نیست.
افکار عمومی باید از وجود چنین دستاوردهایی بزرگی آگاه شوند و به خود ببالند که هر آنچه تاکنون به دست آمده است، زیر سایه سنگین فشار تحریمهای خارجی بوده است.
ساخت ناوشکن نظامی، زیر دریایی، موشکهای سطح به سطح، موشکهای کروز دریایی، اژدرهای ویژه، قایقهای پرنده همه با دستان فرزندان ایران ساخته شده و میرود تا حتی ناو هواپیمابر نیز ساخته شود، ناو هواپیمابر ایرانی در دستور ساخت است و با ساخت آن این انحصار نیز از دست کشورهایی چون آمریکا و انگلیس بیرون میاید و ایران را در عرصه دریانوردی نامدارتر از گذشته خواهد کرد.
در طول ۸ ماه سفر ناو گروه ۸۶ ارتش جمهوری اسلامی ایران به دور دنیا، پرچم پرشکوه ایران اسلامی بر فراز دو ناو دنا و مکران در اهتزاز بود و در مسیر طی شده چندین کشور و دیگر کشتیها و ناوهای در حال حرکت در دریاها و اقیانوسها پرچم باگشوه ایران را دیدند و به باور رسیدند که ایران مقتدر و توانمند در حال پیشرفت است و این پیشرفت در راستای ایجاد صلح و امنیت منطقهای و بینالمللی است.
محمد صفری