ایسنا/ دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر چهارمحالوبختیاری با اشاره به راهاندازی قرارگاه مجازی «گام» به نشانی gamchb.ir، گفت: هماستانیها میتوانند با ثبتمطالبات خود در سامانه بهصورت ناشناس یا با ثبت اطلاعات، با مسئولان استانی در ارتباط باشند و از آنها پاسخ گزارشهای خود را مطالبه کنند.
حجتالاسلام والمسلمین ابوالفضل احمدی با اشاره به راهاندازی سامانه مجازی قرارگاه «گام» یا «گشت ارشاد مسئولان» با هدف برقراری ارتباط دوطرفه مردم و مدیران استانی با واسطهگری ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان، اظهار کرد: هماستانیها میتوانند با ثبتمطالبات خود در سامانه بهصورت ناشناس یا با ثبت اطلاعات، با مسئولان استانی در ارتباط باشند و حتی بهصورت مستند و با ارسال صوت و عکس و فیلم و سایر مستندات، از آنها پاسخ گزارشهای خود را مطالبه کنند.
وی با بیان اینکه اگر گزارشی بهصورت ناشناس از سوی فردی به قرارگاه گام ارسال شود، دسترسی به پاسخگویی برای ستاد یا مدیر دستگاه مربوط وجود ندارد، ادامه داد: اگر ثبت اطلاعات از سوی فرد گزارشدهنده انجام گیرد، مدیر یا ستاد میتوانند به مخاطبی که گزارش، مطالبه یا پیشنهادی را ارسال کرده پاسخ بدهند. البته این اطمینان را به مخاطب میدهیم که امکان رصد اطلاعات مخاطب از سوی مدیر وجود ندارد که در اینجا ستاد یک نقش واسطهگر و ناظر را دارد تا گزارشهای مردمی بدون پاسخ نمانند یا پاسخگویی با تأخیر نباشد.
احمدی بیان کرد: قرارگاه گام درواقع یک میز خدمت مجازی است و آحاد مردم از دورترین نقاط استان میتوانند با مدیر دستگاه مربوط مکاتبه و تعامل داشته باشند زیرا در قانون مربوط به «حمایت از آمران معروف و ناهیان از منکر» مصوب ۲۳ فروردین ۱۳۹۴، صراحتاً اعلام شده که مدیر دستگاه مسئول معروف ترک شده یا منکری است که در مجموعهاش اتفاق میافتد. لذا ستاد واسطه شده تا موارد احتمالی ترک فعلها یا منکرهای مجموعه به اطلاع شخص مدیر برسد و این مقام مسئول اگر نسبت به مسئله بیتفاوت باشد، ستاد امر به معروف و نهی از منکر بر طبق قانون مکلف است که این را به منزله ترک فعل از مراجع صالح اداری یا کیفری مورد تعقیب قرار دهد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان با اشاره به اینکه رونمایی و تبلیغات عمومی قرارگاه «گام» به نشانی gamchb.ir از چند روز گذشته آغاز شده است، گفت: در طی این مدت، برای بیش از ۲۰ نفر از مدیران کل استان در این سامانه پنل شخصی تعریف و به سامانه متصل شدهاند و برای دیگر مدیران نیز پیگیریها در دست انجام است.
احمدی ادامه داد: همچنین قریب به ۴۰گزارش تاکنون در این سامانه از سوی مخاطبان و مربوط به برخی دستگاهها به ثبت رسیده است که برخی از این گزارشها مربوط به انتصابات، مصادیق معطلی ارباب رجوع در ادارات، موارد فساد، نقدها، مطالبات و … است که برخی از این گزارشها از سوی مسئولان مربوط در دست پیگیری است. از جمله میتوان به پیگیری شهرداری و دادستانی اشاره داشت، همچنین گزارشی به ستاد رسیده ناظر به اخذ وجه اجباری برای ثبتنام در مدارس که ستاد ورود داشته و از طریق مکاتبه با آموزش و پرورش استان پیگیری میکند.
وی با تأکید بر اینکه قرارگاه گام در راستای کمک به مدیران برای پاسخگویی به مردم و نیز تلاش برای مشارکت دادن مردم طراحی و فعال شده است، توضیح داد: همچنین این سامانه دسترسی مردم از هر نقطه استان و حتی کشور به مدیران دستگاههای مختلف استانی و شهرستانی را تسهیل میکند و دشواری رفت و آمدها را تقلیل میدهد. بهتدریج این سامانه توسعه خواهد یافت و تشکلهای مردمی نیز در آن عضو خواهند شد تا مطالبات مردمی در این حوزه نیز پاسخ داده شود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان در پاسخ به این پرسش که مدیران تا چه میزان ملزم به همکاری با ستاد در راستای پاسخگویی به مردم در قرارگاه گام هستند، تأکید کرد: همکاری مدیران جزو مصوبات ستاد امر به معروف و نهی از منکر به ریاست نماینده ولیفقیه در استان است که باید با این قرارگاه همکاری داشته باشند. این البته به نفع خودشان هم هست زیرا میتوانند بهصورت مستقیم از مطالبات مردمی مطلع شوند. درواقع مصوبات ستاد امر به معروف و نهی از منکر در چارچوب قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، لازمالاجرا بوده و عدم اجرا به منزله ترک فعل مدیر است.
احمدی یکی از رسالتهای ستاد را مبنی بر پیگیری ترک فعل مدیران تا حصول نتیجه یادآور شد و تصریح کرد: بر طبق ماده ۳۷ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر: «در اجرای بند ۶ ماده ۱۶ قانون، ستاد موظف است نسبت به اقدامات دستگاهها و مراکز موضوع ماده ۱۸ قانون به طرق مقتضی بررسی لازم حضوری و غیرحضوری را اعمال نموده و موراد ترک معروف یا ارتکاب منکر را حسب مورد به مراجع ذیصلاح گزارش و تا حصول نتیجه پیگیری کند».
دببر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان افزود: رفع منکر یا اقامه معروف در یک دستگاه یا اداره برعهده مدیر مجموعه است و این موضوع در ماده ۱۰دستورالعمل اجرایی تصریح و تأکید شده که «مدیران مکلفند ضمن حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر، اجرای معروف ترک شده و رفع منکر را تا حصول نتیجه پیگیری کنند. بیتوجهی به این تکالیف مصداق ترک فعل و حسب مورد قابل تعقیب اداری یا کیفری است». ماده ۱۳ نیز قائل است: «ستاد مکلف است هرگونه ترک فعل، عدم حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر و ایجاد مانع مدیران در انجام وظایف مقرر را حسب مورد از طریق مراجع صالح اعم از اداری یا کیفری تعقیب کند».
وی بیان کرد: در گام نخست، مدیران باید نسبت به ایجاد پنل شخصی در سامانه گام اقدام کنند و لذا اقبال مدیران در اینجا بسیار حائز اهمیت است؛ پیشبینی میکنم تا بهمنماه امسال بتوانیم تمامی مدیران را در این سامانه داشته باشیم و مردم بتوانند به تمامی مدیران استان دسترسی کامل داشته باشند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر سامانه گام را در جهت پاسخگویی مسئولان به مردم مصداق یک معروف دانست و گفت: این سامانه گامی در جهت تقویت نظارت عمومی مردم بر مسئولان است که هم در تأکیدات امامین انقلاب و هم در قانون اساسی نیز وجود دارد و این ارتباط و تعامل میان مردم و دستگاهها هر چه بیشتر تقویت شود، در نهایت آرمانهای انقلاب اسلامی بهتر و بیشتر پیش خواهد رفت.