معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به روند صادرات کالا از این استان گفت: افزونبر ۵۰ درصد ارزش صادراتی استان از استانهای همجوار انجام میشود.
محمد کاظم منزوی در کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: جهش ارزش صادرات استان به حرکت و پیگیری مستمر برای حفظ وضعیت موجود و رسیدن به اهداف صادراتی جدید نیاز دارد.
وی افزود: فراهم کردن زمینه تمایل صادرات محصولات صنعتی، خدماتی و تولیدی از گمرک چهارمحال و بختیاری در دستور کار دستگاههای اجرایی مرتبط قرار گیرد.
منزوی تصریح کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری صدور کارت بازرگانی برای شرکتهای بزرگ را در دستور کار قرار دهد.
تاکید بر ظرفیت ۴۰۰ میلیون دلاری پتانسیل های صادراتی چهارمحال و بختیاری
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری در ادامه نشست کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان با تاکید بر نگاه تحولگرا در زمینه صادرات گفت: ۱۱۰ میلیون دلار صادرات سالانه برای استان رقم پایین است و باید ۵۰۰ میلیون دلار را هدف صادراتی سالانه و مبنای برنامه ریزی ها و عملکردها استان شود.
منزوی با تاکید بر اینکه سیاست نخست کارگروه توسعه صادرات، جذب صادرکنندگان و شرکت های مدیریت صادرات و انجام فرآیند صادرات از گمرک استان است، افزود:برای تحقق هدف ۵۰۰ میلیون دلاری صادرات باید هم کمیسیونهای تخصصی اتاق بازرگانی و هم اعضای کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی استان با همت دوچندان راهبردهای اجرایی را تغییر دهند.
وی با بیان اینکه هماکنون در زمینه تولید صنایع دستی استان وضعیت مطلوبی دارد،گفت: هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی برای فروش و صادرات محصولات و آثار هنری خود دچار تنش هستند و یکی از مهمترین اولویتهای صادراتی استان در این زمینه است.
منزوی گفت: بزودی برای نخستین بار در فرودگاه شهرکرد تولیدات صنایع دستی استان عرضه می شود و همچنین زیر ساختهای مذاکرات و مبادلات تجاری در فرودگاه شهرکرد مهیا و ایجاد خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری در خصوص ایجاد کارگروه صادراتی در فرودگاه شهرکرد گفت:هماکنون هماهنگیها و بررسی فنی برای فرود هواپیماهای مسافری و باری در فرودگاه شهرکرد در حال انجام است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان نیز بر ارتقای فناوری تولید محصولات استان در راستای افزایش صادرات محور کالا تاکید کرد و از ایجاد دهکده تجارت جهانی در شهرکرد خبر داد و گفت: طراحی و خاکبرداری این دهکده انجام شده است و تا یکماه آینده مناقصه ساخت ساختمان در سه طبقه برگزاری خواهد شد.
شهرام زارع افزود: طبقه اول زیرساخت ویژه فعالیتهای تجاری است و طبقه دوم برای ایجاد بانک ها و یک بخش نیز صرافی، گمرک بینالمللی، بیمه بینالمللی و طبقه سوم ویژه اسکان و خدمات رفاهی هیاتهای تجاری و بازرگانان است .
چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.